Παρελθόν ενδέχεται να αποτελέσει η ανωνυμία των bloggers με τα μέτρα που εισηγείται ο υπουργός Δικαιοσύνης. Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την αντιμετώπιση της βίας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση αλλά και διεύρυνση της λίστας αδικημάτων που απαιτούν άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, κάνοντας λόγο για \”κουκουλοφόρους του Διαδικτύου\”.

\”Το Διαδίκτυο θα πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους. Το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να καταπολεμηθεί, χωρίς φυσικά να τίθεται σε αμφισβήτηση η ελευθερία του λόγου και της γνώμης. Συγκροτώ αμέσως νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs, την ταυτοποίηση των χρηστών υπηρεσιών Διαδικτύου\” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου μιλώντας στην επιτροπή.

\”Βιώνουμε -πρόσθεσε- ότι το Διαδίκτυο στα χέρια ολίγων έχει καταντήσει εργαλείο μεταφοράς λάσπης και απειλών κατά της ζωής συμπολιτών μας. Αποκτήσαμε δυστυχώς και \’κουκουλοφόρους\’ σε μια στρεβλή διαδικασία ενημέρωσης\”.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε πλέγμα 10 πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας. Όπως είπε, ήδη λειτουργεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τη σύνταξη νέου ποινικού κώδικα, ενώ ειδικά για το Διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό έγκλημα, προανήγγειλε τη συγκρότηση κι άλλης επιτροπής που θα έχει ολοκληρώσει το έργο της στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Παπαϊωάνου -που ζήτησε τη συναίνεση της αντιπολίτευσης- εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος από τις μαζικές εκδηλώσεις άρνησης εφαρμογής του νόμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη στάση των πρυτάνεων απέναντι στο νόμο Διαμαντοπούλου.

Ακόμη, προανήγγειλε τη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού των καμερών ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων που απαιτούνται κάθε φορά για την επιβεβαίωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων. \”Η αξιοποίηση των καμερών θα δώσει απαντήσεις στο μεγάλο πρόβλημα των αποδεικτικών στοιχείων για τον εντοπισμό των εγκληματιών\” είπε ο υπουργός και ανακοίνωσε πως ήδη λειτουργεί επιτροπή υπό τον επίτιμο πρόεδρο του ΣτΕ που σύντομα θα παραδώσει τις τελικές της προτάσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook