Με ανακοίνωση της η διοίκηση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αναφέρει ότι προσελήφθησαν μέσα στο 2016, 13 μόνιμοι εργαζόμενοι στην Οργανιή Μονάδα Έδρας Αγίου Νικολάου, ξεχνά όμως να αναφέρει ότι έχουν αποχωρήσει 19 μόνιμοι εργαζόμενοι.

Αυτό απαντούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που σε ανακοίνωσή τους παραθέτουν τον αριθμό των εργαζομένων και των θέσεων που έμειναν κενές ενώ αναφέρουν και τις μετακινήσεις προσωπικού προς άλλες υπηρεσίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου:

"Από την Διοίκηση των Διασυνδεόμενων Γ.Ν.Λασιθίου-Γ.Ν.-ΚΥ Νεαπόλεως “Διαλυνάκειο”, εκδόθηκε ανακοίνωση για το πόσοι  μόνιμοι ή επικουρικοί εργαζόμενοι έχουν αναλάβει υπηρεσία στην Οργανική Μονάδα Έδρας Αγίου Νικολάο.

Όμως για να υπάρχει πλήρης εικόνα σχετικά με τη στελεχιακή κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και το αν βελτιώνεται ή όχι, θα πρέπει να γίνει γνωστό και πόσοι εργαζόμενοι έφυγαν από το Νοσοκομείο μέσα στο 2016 μέχρι σήμερα.

Οι εργαζόμενοι λοιπόν που αποχώρησαν, είτε με παραίτηση, είτε με συνταξιοδότηση, είτε με μετάταξη από 1/1/2016 μέχρι σήμερα από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου ήταν οι παρακάτω:

Αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης

3 ιατροί
4 εργαζόμενοι στην τεχνική υπηρεσία
1 εργαζόμενη στη νοσηλευτική υπηρεσία (σε διαδικασία συνταξ/σης)

Αποχώρησαν λόγω παραίτησης (λόγω νέου διορισμού ή για άλλους λόγους)

1 ιατρός
3 εργαζόμενοι από τη νοσηλευτική υπηρεσία
1 εργαζόμενη από το επιστημονικό μη ιατρικό προσωπικό

Αποχώρησαν λόγω μετάταξης σε άλλο Νοσοκομείο ή υπηρεσία:

3 εργαζόμενοι από τη νοσηλευτική υπηρεσία
1 εργαζόμενη από την τεχνική υπηρεσία
1 εργαζόμενη από τη διοικητική υπηρεσία
1 εργαζόμενη από το παραιατρικό προσωπικό

Συνολικά αποχώρησαν  19 μόνιμοι εργαζόμενοι από το ΓΝΑΝ ενώ ανέλαβαν υπηρεσία 13 νέοι  μόνιμοι υπάλληλοι και 8 επικουρικοί.

Επίσης από το ΓΝΑΝ προς άλλα Νοσοκομεία ή υπηρεσίες  είναι μετακινημένοι  με τρίμηνες ή μακροχρόνιες μετακινήσεις 15 εργαζόμενοι, ενώ από άλλα Νοσοκομεία ή υπηρεσίες προς το ΓΝΑΝ είναι μετακινημένοι 5 μόλις εργαζόμενοι, υπάρχει δηλαδή στις μετακινήσεις ένα αρνητικό ισοζύγιο 10 εργαζομένων εις βάρος του ΓΝΑΝ."