Τελευταία ενημέρωση: 13:07

Στη Λότζια πραγματοποιείται αυτήν την ώρα σύσκεψη παρουσία της Γ. Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη αναφορικά με το master plan του δήμου Ηρακλείου για τα ενετικά τείχη.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου σε δηλώσεις της πριν την έναρξη της σύσκεψης αναφέρθηκε στην έντακη της Κνωσού αλλά και γενικά των μινωικών Ανακτόρων στον Κατάλογο της UNESCO διευκρινίζοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι να έχει κατατεθεί ο φάκελος μέχρι το Σεπτέμβρη του 2018.

Ωστόσο η κα Βλαζάκη τόνισε πως πρόκειται για μια ιδιαιτέρως δύσκολη διαδικασία, η οποία προϋποθέτει τη συνεργασία πολλών φορέων και υπηρεσιών σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο.

Αναφορικά με τα Ενετικά τείχη η γενική γραμματέας του υπουργείου είπε πως πρόκειται να γίνει μια διεξοδική συζήτηση για το πλάνο του δήμου και πρόθεση του υπουργείου είναι να βρεθεί η κατάλληλη λύση για να προχωρήσουν τα έργα, ενώ αναφέρθηκε και στα “αγκάθια” της μελέτης, δηλαδή τους αθλητικούς χώρους σωματείων επάνω στα τείχη του Ηρακλείου, τονίζοντας παράληλα πως την τελική απόφαση την παίρνει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και ο Υπουργός.

Αυτοψία στα ενετικά τείχη

Νωρίτερα κα Βλαζάκη συνοδεία του κ. Λαμπρινού και αντιδημάρχων είδε από κοντα τα σημεία στα οποία ο δήμος επιθυμεί να κάνει παρεμβάσεις, αφού επισκέφθηκε με τη σειρά την Πύλη Σαμιονάρα, το τένις, τον κόλπο του Δερματά, τον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα, την πλατεία Κορνάρου και τη Βίγλα.

Η επίσκεψη Βλαζάκη στο Ηράκλειο αναμένεται να σηματοδοτήσει την έναρξη υλοποίησης των αναπτυξιακών πλάνων του δήμου Ηρακλείου για τα ενετικά τείχη μετά και την έγκριση, στις αρχές Ιουλίου. από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, του master plan που κατέθεσε ο Δήμος, ζητώντας την παραχώρηση του συνόλου των τειχών.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook