Ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε στις 26/1/17 το Ηράκλειο της Κρήτης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος της πιλοτικής τάξης μαθητείας που θα υλοποιηθεί στην περιφέρεια Κρήτης το επόμενο διάστημα, ενόψει και της έναρξης λειτουργίας του μεταλυκειακού έτους που θεσμοθετήθηκε  και θα ξεκινήσει σύντομα στα ΕΠΑΛ της χώρας.

Ο κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε το 6ο ΕΠΑΛ και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς συνολικά για τις αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού δόθηκε συνέντευξη τύπου σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στην οποία παρουσιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα μαθητείας στην ειδικότητα των ηλεκτρολόγων, το οποίο θα υλοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών δομών με το τοπικό Επιμελητήριο.

Πραγματοποιήθηκε επίσης σύσκεψη παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας, τους διευθυντές των ΕΠΑΛ και των Εργαστηριακών Κέντρων, όπου συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα για το θεσμό της μαθητείας και τη γενική του εφαρμογή το επόμενο διάστημα.
Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού με τους διευθυντές των ΙΕΚ όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν  την επαγγελματική κατάρτιση και τις δομές της.