Ανοιχτή επιστολή της Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. για το “καλωσόρισμα” Δραγασάκη:

“Κε αντιπρόεδρε της κυβέρνησης,

Επισκέπτεσθε το Ηράκλειο υλοποιώντας τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για τον «εορτασμό» των 2χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που ο ελληνικός λαός «άνοιξε» μια ιστορική σελίδα αναδεικνύοντας τον αντί νεοφιλελεύθερο, αντιμνημονιακό, (το θυμάστε;) ΣΥΡΙΖΑ, σε πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη, δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας μια αριστερής κυβέρνησης με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, τις οποίες επέβαλαν οι δανειστές, με την αρωγή των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου από το 2010 και μετά.

Δυστυχώς, λίγους μήνες μετά, το καλοκαίρι του ίδιου έτους, ο Αλέξης Τσίπρας σκότωσε τις ελπίδες του λαού, παραχάραξε σε ταπεινωτικό ΝΑΙ το θριαμβευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το ηχηρό και περήφανο «ΟΧΙ» που στην Κρήτη δεν ήταν 61,3% αλλά της τάξης του 70%!!!

Ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης – το 2015 ως την καλοκαιρινή ψήφιση του μνημονίου – ήταν αντινεοφιλελεύθερος – αντιμνημονιακός και καταγγελτικός για τους «εθελόδουλους» -μνημονιακούς, ενώ μετά την ψήφιση (μαζί με ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ) του 3ου μνημονίου και την αποχώρηση των αριστερών και συνεπών στις προγραμματικές διακηρύξεις και δεσμεύσεις βουλευτών, υπουργών, και χιλιάδων μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε πλήρη αναστροφή και μετάλλαξη του κόμματος και της κυβέρνησης σας.

Εσείς πως γιορτάζετε και τα δύο όταν αυτά συγκρούονται μεταξύ τους και όταν συνεχίζετε το καταστροφικό έργο των προηγούμενων Νεοφιλελεύθερων- Μνημονιακών κυβερνήσεων;

Κάνετε ότι δεν βλέπετε την καταστροφική πολιτική της προηγούμενης 5ετίας που με τη δική σας διακυβέρνηση συμπληρώνει μια 7ετία;

Ότι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάλγητες – μνημονιακές πολιτικές, που εφαρμόζει η κυβέρνηση και την τραγωδία που βιώνει η ελληνική κοινωνία;

Δεν σας πειράζει που το συνολικό πρόγραμμα «ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ», και οι «διαπραγματεύσεις» σας με τους δανειστές είναι η μεγαλύτερη προσβολή για το λαό και τη χώρα μας; Είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση αναζητά φόρμουλα για να υποκύψει στο νέο τελεσίγραφο των δανειστών; (Πρόκειται κυρίως για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις, που σημαίνει μεγάλη μείωση τους και μείωση μισθών Συνολικά το πακέτο των μέτρων θα επιφέρει βάρη στον ελληνικό λαό ύψους 4,2 δισ!)

Τουλάχιστον κ. Αντιπρόεδρε της κυβέρνησης θα μπορούσατε ανάμεσα στις πανηγυρικές σας εκδηλώσεις να πείτε κάτι και για τους νέους του τόπου μας που ξενιτεύονται, τις ντόπιες επιχειρήσεις που συνεχίζουν με αυξανόμενους ρυθμούς να κλείνουν, για τον Αγενή τομέα, τους αγρότες και την ύπαιθρο, που φθίνουν και για την ανεργία που δεν μειώνεται αλλά κρύβεται με τις θέσεις απασχόλησης-όχι πάντως εργασίας;

Υ.Γ. Η ΛΑ.Ε. προσπαθεί να διατηρεί ζωντανή την ιστορική ευκαιρία, που έδωσε ο λαός, για την ανατροπή των ασκούμενων μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της διαρκούς φτωχοποίησης.

Αγωνιζόμαστε για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου πολιτικού, κινηματικού μετώπου όλων των αριστερών, δημοκρατικών και πατριωτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Οι ελληνίδες και οι έλληνες με τους αγώνες και την ψήφο τους μπορούν να φέρουν μια μεγάλη αντιμνημονιακή ανατροπή και να ξαναφέρουν την ελπίδα και την πρόοδο.

Σ αυτό τον αγώνα η Κρήτη θα δώσει τη μάχη της και πάλι με αγώνες και με δυναμική όπως έκανε πάντα , όπως και στους αντιμνημονιακούς αγώνες και στο δημοψήφισμα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook