Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι παρά τη φημολογία σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβασθούν από τη fl2, δεν υπήρξε καμία ανησυχία στην ΠΑΕ και το αγωνιστικό τμήμα εξέδωσε η διοίκηση του ΑΟ Χανιά. Βέβαια παρά το γεγονός ότι όπως αναφέρει, δεν υπήρξε ανησυχία, η διοίκηση παραδέχεται την ίδια στιγμή ότι βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία και με την διοργανώτρια αρχή αλλά και με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου που βρίσκονται στην ίδια θέση προκειμένου να δημιουργήσουν ένα μπλοκ αντίδρασης στην σκέψη της ΕΠΑΕ να υποβιβάσει μεγαλύτερο αριθμό ομάδων. Αν πάντως, η σιγουριά προερχόταν όπως αναφέρεται από την διαβεβαίωση που είχαν ότι «μεσούσης της περιόδου δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές» θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτό προβλέπεται από την ίδια προκήρυξη του πρωταθλήματος
στο άρθρο 8 παράγραφος 5 (το οποίο για του λόγου το αληθές μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω) *.
Χαρακτηρίζει δε, τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναμεταδόθηκαν από τοπικά ΜΜΕ σχετικά με το θέμα, αβάσιμες αλλά μόνο και μόνο η κινητοποίηση της ΠΑΕ αλλά και των υπολοίπων ομάδων για το συγκεκριμένο θέμα, αποδεικνύει το αντίθετο.
Τέλος πρέπει να επισημανθεί ότι η ανακοίνωση αναρτήθηκε μετά το πέρας του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ το οποίο αποφάσισε τον υποβιβασμό ακόμα μιας ομάδας.

Η ανακοίνωση:
H ΠΑΕ ΑΟ Χανιά ανακοινώνει ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΑΕ οριστικοποιήθηκε η απόφαση για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της football 2. H σημερινή απόφαση επιβεβαίωσε ότι εκτός από τις ομάδες της Καλαμάτας, του Αιγάλεω που είχαν αποχωρήσει πριν την έναρξη της περιόδου , υποβιβάζονται οι ΠΑΕ Κεραυνός Κερατέας και Αγία Παρασκευή που αποχώρησαν στο μέσο της περιόδου καθώς και μια ακόμα ομάδα. Η ΠΑΕ κάνει επίσης γνωστό ότι από την στιγμή που δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η ΕΠΑΕ προσανατολίζεται στον υποβιβασμό περισσοτέρων ομάδων επικοινώνησε με την διοργανώτρια αρχή αλλά και με άλλες ΠΑΕ με τις δυο πλευρές να συμφωνούν από κοινού ότι μεσούσης της περιόδου δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές. Ωστόσο και με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας ήταν σε ανοικτή γραμμή κατά την σημερινή συνεδρίαση. Η ΠΑΕ επισημαίνει ακόμα πώς παρά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναμεταδόθηκαν από τοπικά ΜΜΕ χωρίς ουσιαστικά να έχουν βάση, δεν ανησυχούσε έχοντας εμπιστοσύνη στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία ότι μπορούν να ανταποκριθούν ακόμα απέναντι και στα σενάρια που είδαν το φως, Όσο αφορά τις μετακινήσεις των ομάδων το καθεστώς παραμένει ως έχει παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες που και η διοργανώτρια καλείται να αντιμετωπίσει.

* Άρθρο 8 παράγραφος 5
Σε περίπτωση που ΠΑΕ δεν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα ή ομάδα που μετέχει στο Πρωτάθλημα και δεν κατέρχεται να αγωνισθεί μετά από τελεσίδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ή από απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, σε τρεις συνολικά αγώνες της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, θεωρείται ότι αποχώρησε με τη θέλησή της, τότε ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβασθούν απευθείας στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία, θα αποφασισθεί από το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook