Ο αν/της Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Χαιρέτης με αφορμή τη συνέντευξη του αν/τη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Τσιρώνη στο Ράδιο Κρήτη 101.5 έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εμπαιγμός, εξαπάτηση και θράσος. Μόνο ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά ενός Υπουργού που λέει «είμαι με τους αγρότες, αλλά τα μέτρα θα εφαρμοστούν».

Είναι οι παραλείψεις και οι αστοχίες της δικής του Κυβέρνησης που παραλύουν τον αγροτικό κόσμο της χώρας, κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης, των υψηλών εισφορών και του υψηλού κόστους παραγωγής.

Η ανευθυνότητα πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδείνωσε την κατάσταση στην αγροτική οικονομία. Ειδικά στο Ηράκλειο και την Κρήτη, ο αγροτικός τομέας συρρικνώνεται, το εισόδημα των αγροτών μειώνεται και η αγροτική παραγωγή έχει σταματήσει να είναι η αιχμή της παραγωγικής μας δραστηριότητας.

Και σε όλα αυτά ο κ. Γ. Τσιρώνης αντί να αφουγκραστεί τις αγωνίες των αγροτών, αντί να πάρει γενναίες αποφάσεις προς όφελος της αγροτικής ανάπτυξης, αντί ενεργοποιήσει δίχως καθυστερήσεις πληρωμές και ενισχύσεις που καθυστερούν στα συρτάρια του Υπουργείου του, μάς απαντά: «Είμαι με τους αγρότες, αλλά τα μέτρα θα εφαρμοστούν».

Σε αυτή την συστηματική πολιτική εξαπάτηση που προωθεί ο κ. Υπουργός και η Κυβέρνησή του η δική μας απάντηση είναι η «Συμφωνία Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας».

Μια συμφωνία με καθαρές κουβέντες και κοστολογημένες προτάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook