Θέματα που αφορούν την ύδρευσης της περιοχής του Σελακάνου συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ιεράπετρας μεταξύ του Δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη,  του Αντιδημάρχου Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χριστού, κ. Αιμίλιου Πετσαγγουράκη, της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελακάνου, κας. Δέσποινας Καπαράκη και κατοίκων της περιοχής. 

Η ανάγκη νέου δικτύου ύδρευσης  από την πηγή του Αγίου Ευσταθίου και η κατασκευή νέας δεξαμενής προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες της περιοχής ήταν το βασικό θέμα που τέθηκε κατά τη συζήτηση με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας να αναφέρεται σε χρόνια προβλήματα που παρατηρούνται στην περιοχή. 

Στις προτεραιότητες από πλευράς δήμου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά για την προστασία του Δάσους της περιοχής. Το θέμα της ύδρευσης της περιοχής του Σελακάνου, ανέφερε, αποτελεί προτεραιότητα της υπηρεσίας προκειμένου να επιλυθούν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη περιοχή. 

Όπως ανέφερε «η αποκατάσταση ζητημάτων ύδρευσης είναι πρώτη προτεραιότητα σε μια περιοχή μάλιστα  ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και μεγάλης επισκεψιμότητας. Σε κάθε περίπτωση θα αξιοποιήσουμε τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν  προκειμένου να συνταχθούν οι απαιτούμενες μελέτες που αφορούν το δίκτυο μεταφοράς νερού,  τις δεξαμενές, τα ηλεκτρομηχανολογικά, την ηλεκτροδότηση, αλλά και τα περαιτέρω δίκτυα που χρειάζονται προκειμένου να υδροδοτήσουμε την περιοχή του Σελάκανου. Πρόκειται για υποδομές που αποτελούν χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Χριστού, η υλοποίηση των οποίων θα βελτιώσει κατά πολύ τις υπάρχουσες συνθήκες στον τομέα της ύδρευσης στην περιοχή» επισήμαινε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook