Ανακοίνωση – σχόλιο για την επίσκεψη της Τπ.Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου εξέδοσε το γραφείο Χανίων της Λαικής Ενότητας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Χθες πληροφορηθήκαμε ότι για την επέτειο των 2 χρόνων κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου θα βρίσκεται σήμερα στα Χανιά. Εκτιμούμε ότι το ταξίδι – αστραπή προγραμματίστηκε τόσο γρήγορα για να μην μπορέσει ο Χανιώτικος λαός να δείξει τα εγκάρδια συναισθήματά του  απέναντι σε ένα μέλος μιας Κυβέρνησης που πάλι θα υποκύψει, που σχεδιάζει το πώς θα περάσει χωρίς αντιδράσεις την μείωση του αφορολόγητου ορίου, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις, την διεύρυνση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω εφαρμογή του εργασιακού ζουρλομανδύα στις εργασιακές σχέσεις.

Ενδέχεται πάλι βέβαια, οι Χανιώτες πολίτες να ζητούσαν κάποιες εξηγήσεις από την Υπουργό. Εξηγήσεις για το πως οι τότε υποψήφιοι και νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωναν για την μη πώληση του αεροδρομίου Χανίων και την μετέπειτα αλλαγή στάσης τους έναντι ενός εξευτελιστικού αντιτίμου. Εξέλιξη που τώρα κινητοποιεί τους Χανιώτες με σκοπό την αποτροπή αυτής της διαδικασίας. Μπορεί ο Χανιώτικος λαός να ζητήσει εξηγήσεις πως σε έναν νομό ο οποίος ψήφισε κατά 74% ΟΧΙ στην επιτροπεία της χώρας του, ο Πρωθυπουργός, το κυβερνητικό επιτελείο με την συνέργια των ναινέκων πολιτικών αρχηγών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Ποταμιού εφάρμοσε ένα πελώριο και καταστροφικό ΝΑΙ και ψήφισε ένα ακόμη, το 3ο μνημόνιο.  

Για όλα αυτά τα ζητήματα, η Υπουργός όσες συναντήσεις και να κάνει δεν πρόκειται να δώσει καμία εξήγηση. Κι εμάς καθήκον μας  ως ΛΑ.Ε. είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική ευκαιρία, που έδωσε ο λαός, για την ανατροπή των ασκούμενων μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της διαρκούς φτωχοποίησης. Για να πάρει ο δρόμος της εξόδου από την ευρωζώνη, της ρήξης με το ευρωσύστημα, της διαγραφής του χρέους, των εθνικοποιήσεων, του τσακίσματος της λιτότητας, σάρκα και οστά.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και καλούμε στην συγκρότηση ενός ευρύτατου πολιτικού, κινηματικού μετώπου όλων των αριστερών, δημοκρατικών και πατριωτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook