Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δυστυχώς επαναλαμβάνει τακτικές του 2015 αδυνατώντας να κλείσει την αξιολόγηση με τους θεσμούς. Δεν κατανοούν ότι δυσχεραίνεται η διαπραγματευτική θέση της χώρας όσο υπάρχει καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Να θυμηθούμε και δηλώσεις του υπουργού οικονομικών μας, ο οποίος προέβλεπε ότι αν δεν κλείσει η διαπραγμάτευση τον Δεκέμβριο, “καήκαμε” ;

Τελικά είναι ακριβά τα ‘’δίδακτρα’’ από ότι φάνηκε για να μάθουν να διαπραγματεύονται και πόσο μάλλον όταν δεν πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθούν . Δυστυχώς είμαστε στο κατώφλι του τέταρτου μνημονίου μετά από την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί  την κατάσταση την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν γιατί να μην ξεχνάμε , το 1 δις μέτρα του πολυσυζητημένου emailΧαρδούβελη από το νέα δάνειο και το τρίτο μνημόνιο, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά . 

Σε καμιά περίπτωση αυτό δεν είναι το νέο που περίμεναν κάποιοι και πλέον όλοι κατάλαβαν την κοροϊδία και τα ψέματα τα οποία ειπώθηκαν. Δίχασαν την κοινωνία , έσπειραν το μίσος και τώρα μεγαλώνουν τον λογαριασμό για εμάς .

Για να βγούμε από το τούνελ και να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις χωρίς συνεχώς να ζητάμε δανεικά θα πρέπει να αλλάξει το μίγμα της πολιτικής. Θα πρέπει να σταματήσει η υπερφορολόγηση , να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων έτσι ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί σε ξένες ιδιωτικές επενδύσεις και να ξεκινήσουν να δουλεύουν τα γρανάζια της πραγματικής οικονομίας, να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ σταδιακά με σταθερό ρυθμό και να συνδεθούν οι μισθοί και οι συντάξεις με το ΑΕΠ έτσι ώστε όταν η οικονομία μας έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αυτόματα να διαμορφώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις αναλογικά πρώτα με τους κλάδους οι οποίοι έχουν θιγεί από την κρίση τα 8 χρόνια της κρίσης. 

Για να γίνουν όμως όλα αυτά τα παραπάνω θα πρέπει να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν οι οποίες είναι πιο αναγκαίες από ποτέ. Θα με ρωτήσετε γιατί θα σε αφήσουν οι ξένοι να τα κάνεις όλα αυτά ; Η απάντηση είναι ότι αν παρουσιάσεις στους πιστωτές ένα ρεαλιστικό σχέδιο με χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση και με τα κατάλληλα μέτρα τα οποία θα ωθούν την οικονομία τότε σίγουρα υπάρχει ελπίδα. Αλλά όταν δεν πιστεύεις στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και δεν σέβεσαι τις θυσίες που έχει κάνει ο λαός σου όλα αυτά τα χρόνια τότε σίγουρα δεν αξίζεις να κυβερνάς.

Αλεξίου Ιωάννης
Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Χανίων
Ιδιωτικός υπάλληλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook