Αερογέφυρα ζωής στήθηκε χθες προκειμένου ναυτικός του πλοίου ΠΡΕΒΕΛΗ που τραυματίστηκε στο χέρι να μπορέσει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και να υποβληθεί σε επέμβαση.

Αναλυτικά η Λιμενική Αρχή Θήρας ενημερώθηκε από τον Ύπαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ "ΠΡΕΒΕΛΗΣ" Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ 06, για τον τραυματισμό 21χρονου ναυτικού, μέλους του πληρώματος, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Αθηνιού της Σαντορίνης, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του, Πειραιά - Μήλο – Σαντορίνη - Ανάφη – Ηράκλειο Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο - Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο

Ο ναυτικός τραυματίστηκε στο αριστερό άνω άκρο, κατά τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης οχημάτων και συγκεκριμένα ύστερα από εμπλοκή του αριστερού χεριού του, ανάμεσα σε φορτηγό  και σε υποστύλωμα του κυρίως γκαράζ. 

Άμεσα, ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 

Προανάκριση  διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.