Τα έκρυψαν στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου και τα μετέφεραν με πλοίο της γραμμής από Πειραιά προορίζοντάς τα για την «αγορά» της Κρήτης - Είχαν εισαγάγει την ηρωίνη από Βουλγαρία κατόπιν εντολής φυλακισμένου

Στα δίχτυα των διωκτικών αρχών βρέθηκαν ένας 37χρονος ημεδαπός και ένας 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, οι οποίοι επεχείρησαν να μεταφέρουν και να ρίξουν στις πιάτσες των ναρκωτικών στην Κρήτη, 755 γραμμάρια ηρωίνης που είχαν κρύψει σε προφυλακτήρα αυτοκινήτου! 

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν στα Χανιά, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, ο 37χρονος και ο 27χρονος,  οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μόλις είχαν αφιχθεί στο Νησί, με πλοίο της γραμμής (από Πειραιά για Χανιά). 


Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 37χρονο και στον 27χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, το χρηματικό ποσό των 265 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και 3 κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες (στην εσωτερική πλευρά του εμπρόσθιου προφυλαχτήρα) και κατασχέθηκαν, τρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά 755 γραμμάρια ηρωίνης.  


Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 37χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 ζυγαριές ακριβείας και πλήθος αποκομμάτων ταχυδρομικών επιταγών.

Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Από διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο 37χρονος και ο 27χρονος, είχαν εισάγει, στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη ποσότητα ηρωίνης από τη Βουλγαρία, ενεργώντας κατ’ εντολή 61χρονου ημεδαπού, ο οποίος είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα. 

Η προανάκριση διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.