Δεν είναι προετοιμασμένη η Κρήτη για την αντιμετώπιση ενός τσουνάμι – Τι προτείνει ο Ωκεανογράφος – Μετεωρολόγος Συμεών Κωνταντινίδης

Είναι άμεση η αναγκαιότητα ύπαρξης ξεχωριστού σχεδίου αντιμετώπισης ενός τσουνάμι, το οποίο είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή θα χτυπήσει την Κρήτη.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο Υποναύαρχος Ε.Α. Ωκεανογράφος – Μετεωρολόγος Συμεών Κωνσταντινίδης, ο οποίος μίλησε το απόγευμα της Κυριακής στα Χανιά και σε εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού.

Η εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο έγινε με την συνδιοργάνωση της Αντιπεριφέρειας Χανίων με θέμα “Τσουνάμι – τα πιό σπάνια και ταυτόχρονα τα πιό επικίνδυνα κύματα”.

Όπως είπε ο κ.Κωνσταντινίδης το ερώτημα δεν είναι αν αλλά πότε θα χτυπήσει ένα τσουνάμι στην Κρήτη. 

Μάλιστα επεσήμανε ότι υπάρχει πάρα πολύ χαμηλή προετοιμασία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, παρά του ότι το 2011 απο την Περιφέρεια Κρήτης έγινε μια μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης των συνεπειών απο ένα τσουνάμι.

Αυτό που είναι απόλυτα αναγκαίο, σύμφωνα με τον κ.Κωνσταντινίδη, είναι, το τσουνάμι, να συμπεριληφθεί ως ξεχωριστή φυσική καταστροφή στο σχέδιο Ξενοκράτης. Έτσι θα μπορέσει ο κάθε νομός να εκπονήσει ξεχωριστά σχέδια και να υπάρξουν και ειδικές ενημερώσεις του πληθυσμού.

 
 
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook