Το γκολ ήταν ξανά αυτό που έλειπε από τον Κισσαμικό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σπύρος Μπαξεβάνος, που τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η νίκη απέναντι στον Παναιγιάλειο την επόμενη αγωνιστική.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Βασίλη Μάντζη, ενώ από την άλλη ο προπονητής της Καλλιθέας Νίκος Κουρμπανάς στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του “έσφιξε” την άμυνά της στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

Σπύρος Μπαξεβάνος: «Πρώτα απ’ όλα χαίρομαι που κάθομαι δίπλα σε έναν ποδοσφαιράνθρωπο, τον Νίκο Κουρμπανά, στον οποίο έχω μεγάλη αδυναμία και γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και συγχαρητήρια στην ομάδα του για τη νίκη.

Ξέραμε ότι θα έρθουμε να παίξουμε απέναντι σε μία ποιοτική και γρήγορη ομάδα, ειδικά από τη μέση και μπροστά. Ξέραμε ότι είχε αδυναμίες και κάποια προβλήματα στον αμυντικό τομέα. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαν οι αντίπαλοι τις ευκαιρίες τους, αλλά είχαμε κι εμείς πολύ σημαντικές ευκαιρίες, όπου θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά, ενώ φαινόταν ότι ελέγχαμε το παιχνίδι, είχαμε την μπάλα πιο πολλή ώρα στην κατοχή μας, μας περίμενε ο αντίπαλος και ουσιαστικά είχε μόνο μία ευκαιρία μέχρι να πετύχει το πρώτο τέρμα, από δύο προσωπικά λάθη βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 2-0. Νομίζω ότι από εκεί και πέρα η νίκη της Καλλιθέας είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Ό,τι μπορέσαμε να κάνουμε και να διεκδικήσουμε ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο δεν ήμασταν όσο απειλητικοί θα μπορούσαμε να είμαστε και μοιραία ήρθε η ήττα.

Δεν έχουμε ξεκινήσει καλά την καινούρια χρονιά. Πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια κάτω, γιατί νομίζω ότι δεν μας αξίζει αυτή η πορεία που έχουμε μέσα στον Ιανουάριο. Είναι επιτακτική ανάγκη στο παιχνίδι της επόμενης Κυριακής στο πρωτάθλημα, που είναι στην έδρα μας, να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να δουλέψουμε, να βάλουμε τα κεφάλια κάτω, να βρούμε τις δυνάμεις, πρώτα απ’ όλα τις ψυχικές, γιατί νομίζω ότι εκεί πέρα υστερούμε, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε πρώτα απ’ όλα το εύκολο γκολ, που εμάς μας λείπει. Συγχαρητήρια στον Νίκο και την ομάδα του για τη νίκη».

Για το τι φταίει και ο Κισσαμικός είτε χάνει, είτε δεν κερδίζει στις λεπτομέρειες, παρότι είναι ανταγωνιστικός σε όλα τα παιχνίδια: «Είναι η λεπτομέρεια εμάς που μας λείπει. Στατιστικά αν δούμε είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε 2 γκολ μετά το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τη Λαμία. Δεχόμαστε δύσκολα γκολ, αλλά ακόμα πιο δύσκολα για εμάς έρχεται το γκολ, ενώ φέτος, όπως δείξαμε και στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες. Είναι θέμα τύχης, πίστης, αυτοπεποίθησης; Είναι κάτι που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, ώστε να μπορέσουμε να σηκώσουμε ανάστημα ώστε να πάρουμε την Κυριακή το επιθυμητό αποτέλεσμα στην έδρα μας στο πρωτάθλημα, γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε και το παιχνίδι του Κυπέλλου, που για εμάς θα είναι μία έξτρα κούραση μέσα στην εβδομάδα. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και ειδικά με κάποιους τραυματισμούς που είχαμε και δεν είχαμε στη διάθεσή μας και σήμερα κάποια παιδιά, που έμειναν στον πάγκο γιατί ήρθαν απλώς να συμπληρώσουμε 18άδα λόγω των τραυματισμών που είχαμε».

Νίκος Κουρμπανάς: «Να ευχαριστήσω τον Σπύρο Μπαξεβάνο για τα καλά του λόγια. Εγώ ό,τι ήταν να πω για τον Σπύρο το έχω πει μέσα στ’ αποδυτήρια στους ποδοσφαιριστές και γι’ αυτόν και για την ομάδα του. Δεν χρειάζεται και δεν μου αρέσουν στις συνεντεύξεις πολλά τέτοια.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν… ρώσικη ρουλέτα, χαθήκανε πάρα πολλές ευκαιρίες και από τη μία πλευρά και από την άλλη. Εμείς ενδεχομένως να χάσαμε κάτι παραπάνω και πιο μπροστά από τον αντίπαλο.

Στο ημίχρονο το ζητούμενο για εμάς δεν ήταν οι ευκαιρίες που χάσαμε, έπρεπε να βρούμε το πρόβλημα και το πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε την ομάδα να τη σφίξουμε γιατί ήμασταν πολύ ανοικτοί και ο αντίπαλος για εκτός έδρας παιχνίδι πήγε σε πολλές φάσεις. Πράγμα που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο και δεν απειληθήκαμε σε καμία περίπτωση, εν αντιθέσει με εμάς που είχαμε μία ευκαιρία από το γύρισμα του Σταματάκου που δεν βρήκε την μπάλα ο Τσίπρας και την κλασσική ευκαιρία με τον Ουόρντεν. Πετύχαμε δύο πανέμορφα γκολ, προσωπικά γκολ των παικτών, αλλά πανέμορφα. Και το γκολ του Ουόρντεν είναι γκολ κλάσης και πρέπει να το δούμε αυτό πώς θα το λειτουργήσουμε παίρνοντας πράγματα με τον παίκτη αυτό. Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα, η νίκη είναι σημαντική γιατί ντουμπλάραμε τις νίκες, πράγμα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε μέχρι τώρα. Η ομάδα λιγάκι βελτιώθηκε και βαθμολογικά και βλέπουμε το επόμενο βήμα. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, έχουμε βελτιωθεί σε κάποια κομμάτια, αλλά έχουμε δρόμο πολύ».

Βασίλης Μάντζης: «Ξέραμε εξ αρχής πριν έρθουμε εδώ ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και ανοικτό και για τις δύο ομάδες. Είχαμε φάσεις για γκολ κι εμείς και ο αντίπαλος και νομίζω ότι ήμασταν λίγο καλύτεροι εμείς. Στη λεπτομέρεια δεν βάλαμε το γκολ και πήγαμε στο ημίχρονο δυσαρεστημένοι με την άμυνα και ευχαριστημένοι με την επιθετική λειτουργία.

Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω ότι ο αντίπαλος έπαιξε πιο έξυπνα, κλείστηκε και τελικά έβαλε δύο ωραία γκολ και εμείς δεν κερδίσαμε για ακόμα ένα παιχνίδι. Κάτι, που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε την επόμενη αγωνιστική, γιατί όσο συνεχίζουμε να μην κερδίζουμε αυτό είναι πρόβλημα για την ψυχολογία μας και κυρίως για τη βαθμολογία της ομάδας. Ξαφνικά μπορεί να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που δεν τα περιμέναμε, οπότε πρέπει με κάθε τρόπο θα πρέπει να κερδίσουμε την επόμενη εβδομάδα στο πρωτάθλημα».

Για το τι φταίει που ενώ ο Κισσαμικός κοντράρει όλους τους αντιπάλους δεν παίρνει αυτό που θέλει από τα παιχνίδια: «Είπε κι ο προπονητής μας τη λεπτομέρεια που μας λείπει. Δεν ξέρω, μπορεί να είναι ατυχία; Δεν μπορούμε πάντως να το “βρούμε” και το αποδεικνύουμε ότι δεν έχουμε καταλάβει ακόμα τι ακριβώς φταίει! Πιστεύω να το καταλάβουμε γρήγορα για να αντιστρέψουμε την κατάσταση».

Νίκος Σταματάκος: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, που κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Πήραμε μία σημαντική νίκη για εμάς. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια και πρέπει με αυτή τη νίκη που κάναμε σήμερα να πάμε την Κυριακή στη Μυτιλήνη να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Κισσαμικό, γιατί είναι μία πολύ καλή ομάδα και του εύχομαι καλή συνέχεια».

Για το τι έχει αλλάξει στα τελευταία ματς στην Καλλιθέα: «Δεν έχει αλλάξει κάτι. Έτσι παίζαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Έχουν “κάτσει” τα αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια, είμαστε πιο “σκληροί”, σκύβουμε το κεφάλι, δουλεύουμε κι αυτό που μας λέει ο προπονητής μας το κάνουμε σε κάθε προπόνηση και πιστεύω ότι κάθε Κυριακή δίνουμε το 100% και παίρνουμε ό,τι μας αξίζει».

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook