Aνακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συντακτών με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στις εξελίξεις και οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αποσαφηνίσουν τη στάση τους και να δώσουν μια καθαρή απάντηση στους απλήρωτους εργαζόμενους του ΔΟΛ, καθώς και σε άλλα συγκροτήματα του Τύπου που εργάζονται κάτω από την ίδια αβεβαιότητα.

Η ΕΣΗΕΑ ενημερώνει ότι σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΔΟΛ και τα Σωματεία του Τύπου με τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη, ο μεν Πρόεδρος της Βουλής έθεσε θέμα συνολικής αντιμετώπισης στον ΔΟΛ και τα ΜΜΕ μέσα από ένα θεσμικό πλαίσιο με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, κάτι που επανέλαβε στη Βουλή και ο πρωθυπουργός, ο δε Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόμενος στον ρόλο των τραπεζών, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι παρά το γεγονός πως οι τράπεζες ελέγχονται από πλειοψηφίες επενδυτών, εντούτοις, στο πλαίσιο της λειτουργίας τους μπορούν -παράλληλα με τις διασφαλίσεις τους - να παίξουν τον ρόλο τους για να μη λείψουν οι εφημερίδες από το περίπτερο.

Επίσης, σε συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ Ι. Στουρνάρα, ο ίδιος, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, εμφανίστηκε πρόθυμος να συνδράμει στο πλαίσιο, όμως, της λειτουργίας της τραπεζικής αγοράς. Οι τράπεζες, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού οφείλουν να λειτουργούν με στενά χρηματοπιστωτικά κριτήρια και ιδίως όταν έχουν δώσει δάνεια με αέρα, τα οποία οδηγούν σε στραγγαλισμό της ενημέρωσης, με τους εργαζόμενους και πάλι να πληρώνουν το μάρμαρο. 'Αλλωστε, υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ, «με τέτοιες χαριστικές ρυθμίσεις από τις σημερινές διοικήσεις των τραπεζών, που καταγγέλλονται και είναι στη φάση της δικαστικής έρευνας, πήρε στα χέρια του τον ΔΟΛ ο σημερινός του εκδότης».

Η Ένωση Συντακτών σημειώνει ότι και ο Σταύρος Ψυχάρης οφείλει να δώσει καθαρές εξηγήσεις και για τις ενέργειές του το διάστημα που προηγήθηκε. «Η δήθεν εξυγίανση με μαζικές απολύσεις και την τότε συνδικαλιστική ανοχή αλλά και οι αμοιβές σε μεγαλοστελέχη και εξωτερικές εργολαβίες, συμπλήρωσαν το προβληματικό μάνατζμεντ που άρχισε με τη φούσκα του χρηματιστηρίου και συνεχίστηκε. Οφείλει όμως, να πει και τι ακριβώς πρόκειται να κάνει από αύριο και πού είναι τώρα τα λεφτά από τα αμπάρια με τα οποία πριν τρεις μήνες, διαβεβαίωνε ότι θα αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι. Έχει υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους του ΔΟΛ και στους αναγνώστες γιατί αυτοί κρατούν μέχρι τώρα ανοιχτό τον ΔΟΛ. Ειδικά, οι συνάδελφοι που επιμένουν να κρατούν ανοιχτό «ΤΟ ΒΗΜΑ», «ΤΑ ΝΕΑ», το «ΒΗΜΑ FM», το «in.gr», τις ιστοσελίδες, τα περιοδικά και να χρηματοδοτούν τη λειτουργία τους επί μήνες με τους απλήρωτους μισθούς τους. Ούτε ο Στ. Ψυχάρης, ούτε η κυβέρνηση, ούτε και οι τράπεζες έχουν δικαίωμα να τους φάνε τα λεφτά τους. Κάπου εδώ αρχίζει το θέμα της Δικαιοσύνης» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.


Πηγή: cnn.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook