Στη σύλληψη 20 μη νόμιμων μεταναστών στην περιοχή της Ροδόπης και άλλων 11 στον Έβρο, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης συνέλαβαν στον κόμβο Ιάσμου της Εγνατίας Οδού δύο αλλοδαπούς διακινητές και 20 μη νόμιμους μετανάστες, ενώ άλλοι 11 μη νόμιμοι μετανάστες συνελήφθησαν σε επιχείρηση αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών Αλεξανδρούπολης. 

Όπως αναφέρει το \”Πρώτο Θέμα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ροδόπης έκαναν σήμα σε οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής κατάφεραν τελικά να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τον οδηγό και το συνοδηγό- υπήκοοι Παλαιστίνης και Τυνησίας αντίστοιχα- οι οποίοι προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 12 Παλαιστίνιους, 1 Ιρακινό και άλλα 7 άτομα από το Κουβέιτ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το όχημα, το οποίο και κατασχέθηκε, είχε κλαπεί από τον Κολωνό Αττικής, ενώ κατασχέθηκαν επίσης τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 315 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί, αρχικά εντόπισαν την ομάδα των μεταναστών μαζί με δυο διακινητές στην αγροτική περιοχή Φερών. Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, ήρθε το φορτηγό αυτοκίνητο προκειμένου να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν και ακινητοποίησαν το όχημα στην περιοχή Δορίσκου, συλλαμβάνοντας τον Ιρακινό και τους 11 μετανάστες (10 υπήκοοι Ιράκ και 1 από το Ιράν), ενώ οι άλλοι δυο διακινητές διέφυγαν και αναζητούνται.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι το φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος διακινητής ήταν κλεμμένο από το Ηράκλειο Αττικής, καθώς επίσης ότι ο ίδιος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα. 

Οι συλληφθέντες στην πρώτη περίπτωση θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ροδόπης και στη δεύτερη στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook