Ανακοίνωση της γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ για την κινητοποίηση της Κυριακής

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Εργάτες από κάθε κλάδο του νομού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και εξέφρασαν έμπρακτα την συμμαχία της εργατιάς με τη μικρόμεσαία αγροτιά. Κομβόι αυτοκινήτων όπου ξεκίνησε από το Ηράκλειο κατευθύνθηκε στο μπλόκο των Πραιτωρίων. Οργανωμένα και περιφρουρημένα οι εργαζόμενοι από εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία άφησαν τα αυτοκίνητα και με μπλοκ κατευθύνθηκαν προς τους αγρότες που βρίσκονταν εκεί. Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τους εργάτες καθώς τα δυο μπλοκ έγιναν ένα, βροντοφωνάζοντας “ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΒΕ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ”  


 
Το λόγο πήραν από την πλευρά των αγροτών και της επιτροπής του μπλόκου, ο Μ.Καρκαβάτσος, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από το συνδικάτο Γάλακτος –Τροφίμων-Ποτών, την ΕΙΥΗ, την ΟΓΕ και την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Από τις ομιλίες έγινε τονίστηκε ότι :
 
Το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών επιχειρείται για χάρη των σύγχρονων τσιφλικάδων, μεγαλοαγροτών, των επιχειρηματικών ομίλων που συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή. Αυτή η πολιτική έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για τους αγρότες, αλλά και στη ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων που αγοράζουν έτσι κι αλλιώς πανάκριβα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα. Επίσης ίδια ή παρόμοια μέτρα με αυτά που περνάνε στους αγρότες περνάνε και στους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους, γιατί όλος ο εργαζόμενος λαός είναι στην ίδια όχθη. Απέναντί μας είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ο ΣΕΒ κι οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις που απαιτούν και νέα μέτρα σε βάρος μας.

Τώρα είναι η ώρα η φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά να γυρίσει την πλάτη στις φωνές που θέλουν να τους εγκλωβίσουν σε συλλαλητήρια βεγγαλικά, σε υπουργικά γραφεία και σε διαλόγους για το πόσα θα χάσει ο αγρότης και όχι πόσα θα κερδίσει.  Να ενισχύσει τα μπλόκα και τη συμμαχία εργατών –αγροτών – αυταπασχολουμένων.


 
Να οργανωθεί και παλέψει για την απόκρουση των μέτρων αλλά και να βάλει πλώρη για νέες κατακτήσεις, μέχρι την στιγμή που θα μπορεί να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει και δεν θα τον χαρίζει χωρίς τιμή ή για ένα ξεροκόμματο σε μια χούφτα κοράκια εξαγωγείς και βιομηχάνους.”
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook