Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/01/2017 και για 32η  συνεχή χρονιά, η πατροπαράδοτη τελετή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης. 

Μάλιστα και για πρώτη φορά φέτος, από κοινού, Πολιτιστικός Σύλλογος και Ενορία Αγίας Αικατερίνης, πραγματοποίησαν την τελετή της κοπής της Αγιοβασιλόπιτάς τους, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά στους κατοίκους της περιοχής την σταθερή και άρρηκτη ενωτική σχέση που υπάρχει μεταξύ των δύο Φορέων.

Στην σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται και τα εξής:

"Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κος κος Ειρηναίος, ο οποίος χοροστάτησε και στη Θεία Λειτουργία, μετά των Ιερέων της Ενορίας πατέρων Εμμανουήλ Κοκκίνη και Κωνσταντίνου Μυτάκη, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Γρηγ. Πασπάτης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, εποπτείας Κοινωνικών Δομών, Μετανάστευσης, και ΚΕΣΑΝ κα Μαρία Καναβάκη, ο Προέδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κος Γ. Βουρεξάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κος Ν. Αγγελάκης, ο Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» κος Ηλίας Λυγερός, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Ελένη Κόκορη και Αριστ. Αθανασάκης, ο τ. Δήμαρχος Ηρακλείου κος Μιλτ. Φαρσάρης, οι διευθυντές, καθηγητές και δάσκαλοι των σχολείων της περιοχής, και πολλοί κάτοικοι της Συνοικίας της Αγίας Αικατερίνης. 

Tην εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία της,  και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, η εξαιρετική Μικτή Χορωδία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», υπό την διεύθυνση του ταλαντούχου μαέστρου κου Νίκου Αντωνακάκη.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κος κος Ειρηναίος και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Β. Λαμπρινός, αντάλλαξαν ευχές με τους κατοίκους της περιοχής και συζήτησαν μαζί τους.

Το Ε.Σ. της Ενορίας και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, ευχαριστούν όλες και όλους που τίμησαν την κοινή εκδήλωσή τους και εύχεται για μια φορά ακόμη σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά, χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια ευλογημένα."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook