Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκεύη στις 10.00 στο ΚΕΑΟ (ΙΚΑ Εσταυρωμένου) ενάντια στην κυβερνητική πολιτική καλούν οι αγροτικοί σύλλογοι που συμμετέχουν στο μπλόκο στα Πραιτώρια.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

"Το Μπλόκο Πραιτωρίων έκλεισε χθες μια βδομάδα. Αξιοποιώντας τα συμπεράσματα του αγώνα του προηγούμενου διαστήματος,ξεκινήσαμε δυναμικά και οργανωμένα, με μεγάλη συμμετοχή τρακτέρ και συναδέλφων, με στήριξη από τους κατοίκους της περιοχής.Κλιμακώνουμε το δίκαιο αγώνα μας για επιβίωση, με παγκρήτιο και πανελλαδικό συντονισμό με δεκάδες μπλόκα, Αγροτικούς Συλλόγους, Ομοσπονδίες, μέσω της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες πανελλαδικά,που μπήκαν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εδώ και μια βδομάδα, το μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών, τις κινητοποιήσεις των Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Η μάχη θα συνεχιστεί με νέα μπλόκα που θα στηθούν, και με ενίσχυση αυτών που υπάρχουν.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, που μας συμπαραστάθηκαν χτες μαζικά, μέσω των σωματείων τους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ. Η αλληλεγγύη και το χτίσιμο της συμμαχίας μας δίνει δύναμη στον αγώνα μας.  

Αντίθετα με τις κυβερνητικές συκοφαντίες περί «βολεμένων αγροτών» και «μπαταχτσήδων», τις δηλώσεις βουλευτών ενάντια στις κινητοποιήσεις μας (που, όμως, έχουν ψηφίσει με τα δυο χέρια την πολιτική που μας εξοντώνει), την καλλιέργεια κοινωνικού αυτοματισμού προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, τα ψέματα ότι έχουν δήθεν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας, έχουμε κάθε λόγο να βγαίνουμε στους δρόμους, έχουν κάθε λόγο οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να μας στηρίξουν, όπως στηρίζουμε κι εμείς την πάλη τους για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τους λόγους για τους οποίους βγαίνουμε στα μπλόκο: το αφορολόγητο, για το οποίο υπήρχε κυβερνητική δέσμευση, βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους «εταίρους», ενώ η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας για υπαγωγή χρεών κάτω των5.000€ προς τον ΟΓΑ στο ΚΕΑΟ, σημαίνει πλειστηριασμούς της γης μικρομεσαίων αγροτών.

Έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο πάλης και καθαρό τον αντίπαλο: η πολιτική των κυβερνήσεων, η ΚΑΠ της ΕΕ, που υπηρετούν τα μονοπώλια, που μας ξεκληρίζουν για να συγκεντρωθούν γη-παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών αγροτών. Η κυβέρνηση, αφού ικανοποίησε τα περσινά τους αιτήματα, τους δίνει αέρα να ζητάνε κι άλλα, που μας πετάνε από τη γη μας μια ώρα αρχύτερα. 

Έχουμε κάθε λόγο να παλεύουμε για την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, ενάντια στη φοροληστεία, τα χαράτσια, το ενεργειακό κόστος, που κάνουν το κόστος παραγωγής αβάσταχτο, για αποζημίωση από τις καταστροφές του χιονιά, ενάντια στην εκμετάλλευση βιομήχανων-μεγαλεμπόρων-εφοπλιστών στις τιμές εφοδίων, την τιμή διάθεσης-διακίνησης των προϊόντων, ενάντια στην ομηρία των τραπεζών.
Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες τις περιοχής να στηρίξουν το μπλόκο, να γραφτούν στον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να βαδίσουν πλάι μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωσή μας και τη συμμαχία μας. Η μάχη συνεχίζεται. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 πμ ΣΤΟ ΚΕΑΟ(ΙΚΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ"