Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα νοτιοδυτικά, όπου θα σημειωθούν καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Από αργά το απόγευμα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο (κυρίως τη νοτια), την περιοχή των Κυθήρων και πιθανώς πρόσκαιρα τη δυτική Στερεά. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής στερεάς. Οι άνεμοι στο νότιο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ένταση 8 με 9 μποφόρ.

Την Πέμπτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην ανατολική και νοτια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τις δυτικές Κυκλάδες, βαθμιαία στην ανατολική στερεα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια (κυρίως τη νοτια), τις υπόλοιπες Κυκλάδες και την υπόλοιπη Κρήτη. Από το απόγευμα τα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της στερεάς, της Πελοποννήσου και πρόσκαιρα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της ηπείρου. Από το βραδυ παροδικές χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή από τις πρωινές ώρες οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Οι χιονοπτώσεις γρήγορα θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς – Ευβοίας, ανατολικής Πελοποννήσου και Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook