Πάντα μας συναρπάζουν οι προορισμοί με μακραίωνη ιστορία και ένδοξο παρελθόν που μας φέρνουν στο νου, ισχυρούς βασιλείς και γενναίους ιππότες, κάστρα, απόρθητα οχυρά και μάχες με καλούς και κακούς. Είναι σα να ταξιδεύουμε στο παρελθόν μέσα από τις εικόνες που μας μεταφέρουν τα καλοδιατηρημένα αυτά, μνημεία.

Σε μια τέτοια πόλη θα σας ταξιδέψουμε αυτό το μήνα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και είναι γνωστή και ως «πόλη των βασιλέων» ή επίσης «μικρή Βιέννη του Δούναβη». Φυσικά μιλάμε για την Μπρατισλάβα.

Τώρα έχετε την μοναδική ευκαιρία που σας προσφέρουν το Round Travel και το Flashnews.gr, να ταξιδέψετε στη Μπρατισλάβα για ένα τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα.

Η διαδικασία είναι απλή:

Μπείτε στη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook (και από εδώ για κινητά), συμπληρώστε την φόρμα και αυτομάτως αποκτάτε έναν μοναδικό αριθμό με τον οποίο συμμετέχετε στην κλήρωση.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

Το πακέτο της προσφοράς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

* Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα (δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίου και βαλίτσες)
* 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
* Πρωινό καθημερινά
* Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί έως 30 Ιουνίου 2017, εκτός από αργίες και εορτές με γνωστοποίηση των επιθυμητών ημερομηνιών, εντός 40 ημερών από την ανάδειξη του νικητή.

Η κλήρωση θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο και ο νικητής θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, με σχετικό δημοσίευμα.

 

Η Μπρατισλάβα

Η Μπρατισλάβα, είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δούναβη, στα σύνορα της Σλοβακίας με την Αυστρία και την Ουγγαρία, και σχετικά κοντά στα σύνορα με την Δημοκρατία της Τσεχίας. Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Κεντρικής Ευρώπης και η μοναδική πρωτεύουσα ευρωπαϊκού κράτους που βρίσκεται σχεδόν πάνω στα σύνορα με άλλο κράτος (Αυστρία).

Η Μπρατισλάβα είναι η έδρα της Προεδρίας, του κοινοβουλίου και της σλοβακικής κυβέρνησης. Η πόλη φιλοξενεί πανεπιστήμια, ένα σχετικά μεγάλο αριθμό μουσείων, καθώς επίσης και θέατρα και άλλους πολιτιστικούς θεσμούς (για παράδειγμα τη φημισμένη Σλοβάκικη Φιλαρμονική Ορχήστρα).

Ιστορικά το έτος ίδρυσής της αγνοείται, ωστόσο η ιστορία της είναι πλούσια μέσα στο πέρασμα των αιώνων, και έχει διαδρατίσει σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Η Μπρατισλάβα έχει πλούσια πάρκα και πλήθος από κλασικά κτήρια μεταξύ των οποίων τον καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού του 13ου αιώνα, καθώς επίσης Πανεπιστήμιο και άλλες ανώτερες σχολές. Διαθέτει σύγχρονες λιμενικές εγκαταστάσεις, όντας ο κυριότερος λιμένας του Δούναβη και συνδέεται αεροπορικώς και σιδηροδρομικώς με όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης και τη Ρωσία. Στα περίχωρα της πόλης υφίστανται αξιόλογα χαλυβουργεία, κλωστοϋφαντουργεία, καθώς και εργοστάσια χημικών, τροφίμων και χάρτου.

Τα αξιοθέατα της πόλης, πολλά και εντυπωσιακά και σίγουρα θέλεις μερικές μέρες για να γνωρίσεις την πόλη και τις ομορφιές της. Στα κυριότερα αξιοθέατα, περιλαμβάνονται:

Παλιά πόλη της Μπρατισλάβα

Στην παλιά πόλη της Μπρατισλάβα θα βρείτε τα περισσότερα ιστορικά κτίρια της πόλης, μαζί με πολλούς μεσαιωνικούς πύργους και μεγαλοπρεπή κτίρια του 20ού αιώνα. Το πέτρινο παλιό δημαρχείο της πόλης και επίσης ένα σύμπλεγμα 3 κτιρίων του 14ου και 15ου αιώνα που σήμερα στεγάζει το μουσείο της πόλης. Λίγο βορειότερα βρίσκεται η πύλη του Μιχαήλ, που είναι η μοναδική που επιβίωσε από την μεσαιωνική οχύρωση και είναι από τα τα παλιότερα κτίρια της πόλης. Τέλος, αξίζει μια βόλτα στον εμπορικό δρόμο Obchodná ulica όπου θα βρείτε πολλά καταστήματα για της αγορές σας και θα απολαύσετε των καφέ η το γεύμα σας σε ένα από τα πολλά γραφικά restaurant.

Κάστρο του Devin

Το εντυπωσιακό κάστρο του Devin, βρίσκεται σε στρατηγική θέση σε έναν απότομο βράχο, με υψόμετρο 212 μέτρα, στη συμβολή των ποταμών του Δούναβη και Morava. Το κάστρο είναι μεγάλης σημασίας για τους Σλοβάκους καθώς μέσα σε όλα αποτελεί και την πόρτα του χριστιανισμού στην χώρα, αφού ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος έφτασαν εδώ το 863 μ.χ. πριν ξεκινήσουν την επική ιεραποστολική αποστολή τους. Κάποια σημεία του κάστρου έχουν σήμερα αναστηλωθεί και στεγάζουν ένα ενδιαφέρον μουσείο.

Καθεδρικός του Αγίου Μαρτίνου

Ο γοτθικός καθεδρικός του Αγίου Μαρτίνου, εγκαινιάστηκε το 1452 όμως χρειάστηκαν άλλοι δύο αιώνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Από το 1563 και μετά χρησιμοποιήθηκε ως σημείο για την στέψη 11 βασιλιάδων της Ουγγαρίας και επίσης έχει στεγάσει την πρεμιέρα του έργου του Μπετόβεν, Missa Solemnis. Ο πύργος του καθεδρικού έχει 85 μέτρα ύψος και ήταν αρχικά μέρος της μεσαιωνικής οχύρωσης. Στην κορυφή του πύργου βρίσκεται μια μεγάλη χρυσή κορώνα, 300 κιλών, που τοποθετήθηκε το 1847 για να θυμίζει τη σημαντικότητα του καθεδρικού και το γεγονός ότι έχουν γίνει στέψεις βασιλιάδων σε αυτόν. Το σχήμα του ναού συμβολίζει την σταύρωση, με των τριγωνικό θόλο να αντιπροσωπεύει το σώμα του Χριστού.

Κάστρο της Μπρατισλάβα

Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα στην περιοχή του κάστρου αλλά σίγουρα το κυρίως αξιοθέατο είναι αυτό καθεαυτό το κάστρο. Οι επισκέπτες μπορούν να κινηθούν ελεύθερα σε ένα μεγάλο χώρο του κτιρίου, στους κήπους και σε απλά ή εκθεματικά δωμάτια και να θαυμάσετε την υπέροχη θέα από τα πολλά παράθυρα του κάστρου. Το πέτρινο κάστρο πρωτοκατασκευάστηκε των 10 αιώνα και έζησε στιγμές μεγάλης δόξας, ενώ όπως είναι φυσικό μέσα στα χρόνια δέχονταν αλλαγές, προσθέσεις και αφαιρέσεις μέχρι και τα τέλη του 18ου αιώνα όπου και σταδιακά μετατράπηκε σε ερείπια. Ανακατασκευάστηκε όμως μετά το 1953, ακολουθώντας το τελευταίο στυλ του που ήταν αρχιτεκτονικής Μπαρόκ.

Εθνικό Μουσείο Σλοβακίας

Το κεντρικό κτίριο του εθνικού μουσείο της Σλοβακίας είναι στην Μπρατισλάβα, όμως το μουσείο διαθέτει 18 εξειδικευμένα μουσεία, τα περισσότερα έξω από την πόλη. Το μουσείο είναι σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό κέντρο, όπως επίσης διαθέτει την μεγαλύτερη και καλύτερη συλλογή ευρημάτων στην χώρα.

Νέα Γέφυρα

Η νέα γέφυρα διασχίζει τον ποταμό Danube και ενώνει την παλιά πόλη με την περιοχή Petržalka. Είναι μια καλωδιακή γέφυρα με μήκος 430.8 μέτρα και πλάτος 21 μέτρα. Το πραγματικά όμως εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της γέφυρας είναι ένα ιπτάμενο πιάτο που στέκεται στον πύργο της μιας πλευράς. Στο πιάτο αυτό στεγάζετε ένα restaurant που ονομάζετε UFO και προσφέρει την δυνατότητα να απολαύσετε ένα ονειρικό γεύμα με θέα την πόλη.

Δασικό Πάρκο της Μπρατισλάβα

Το δασικό πάρκο της Μπρατισλάβας βρίσκεται στα πόδια των μικρών Καρπαθίων και καλύπτει μια περιοχή 27.3 τετραγωνικών χιομέτρων, με το 96% της επιφάνειας να καλύπτετε από πυκνό δάσος και το υπόλοιπο από λιβάδια, νερά και κατασκευές. Το πάρκο περιέχει άφθονη άγρια ζωή, χλωρίδα και πανίδα ενώ αρκετά προστατευόμενα είδη έχουν βρει καταφύγιο επί αυτού. Οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν διαδρομές για πεζοπορία ή ποδήλατο, ενώ διάσημα αξιοθέατα είναι το “αντιστασιακό λιβάδι” και ο τηλεοπτικός πύργος του Kamzík.

Εθνικό Θέατρο Σλοβακίας

Το εθνικό θέατρο της Σλοβακίας περιλαμβάνει: το παλιό επαγγελματικό θέατρο που αποτελείται από την όπερα, το μπαλέτο και το δράμα. Το νέο-αναγεννησιακό θέατρο που βρίσκεται στην παλιά πόλη και το μεγάλο μοντέρνο θέατρο που βρίσκεται κοντά στον ποταμό Δούναβη και άνοιξε των Απρίλιο του 2007. Το νέο-αναγεννησιακό εθνικό θέατρο της Σλοβακίας είναι τοποθετημένο στο τέλος της μακρόστενης πλατείας Hviezdoslav και χτίστηκε το 1886 κατά την διάρκεια της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας. Μπροστά από το θέατρο θα δείτε το διάσημο συντριβάνι του Γανυμήδη της Τροίας, που σχεδιάστηκε από τον ντόπιο γλύπτη Victor Tilgner το 1888.

Το Round Travel

Το Round Travel λειτουργεί 25 χρόνια (από το 1987) ως γραφείο γενικού Τουρισμού. Αποτελεί μέλος της ΙΑΤΑ, όπως και μέλος του πανελλήνιου συνδέσμου τουριστικών γραφείων ΗΑΤΤΑ.

Ως ταξιδιωτικό γραφείο, παρέχει τη δυνατότητα διοργάνωσης ταξιδιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως: Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία κ.α., καθώς επίσης και στα Αραβικά Εμιράτα, στις Μαλδίβες, στην Σρι Λάνκα και στην Ταϊλάνδη.

Πέραν των παραπάνω, το Round Travel, οργανώνει εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία, συνέδρια και ταξίδια κινήτρων (incentives) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει ταξίδια για μεμονωμένους πελάτες (ανεξάρτητα ταξίδια) σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου σε πολύ καλές τιμές. Επίσης, στις παρεχόμενες υπηρεσίες, περιλαμβάνεται η διοργάνωση ταξιδιών για συλλόγους και σωματεία – ναυλώσεις αεροσκαφών και πλοίων.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι το Round Travel ασχολείται συστηματικά με εισερχόμενο τουρισμό, προσφέροντας ασυναγώνιστες τιμές σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Βασικό πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα αντιπροσώπευσης online συστήματος κρατήσεων ξενοδοχείων με πάνω από 120.000 ξενοδοχεία, γεγονός που εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές.

Γραφεία Αθήνας:
Σαχτούρη 103, Πειραιάς
Τηλ: 801 11 40840

Γραφεία Ηρακλείου:
Ζωγράφου 12
Τηλ: 2810- 280040
Fax: 2810 – 281506 & 2810 – 284950

Email: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook