Ανακοίνωση για την υπουργική απόφαση διαβίβασης χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία κάτω των 5.000 ευρώ, στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών εισφορών εξέδωσε η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου η οποία οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού δεν μπόρεσε να υφαρπάξει τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του ΟΑΕΕ κάτω από την άμεση παρέμβαση ομοσπονδιών και σωματείων, επιστρέφει με μια απαράδεκτη υπουργική απόφαση, διαβιβάζοντας στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη των αυτοαπασχολούμενων προς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΑΕΕ,ΙΚΑ-ΕΤΑΜ,ΕΤΑΑ,ΟΓΑ), ακόμα και τα χρέη κάτω των 5.000 ευρώ. Με τη νέα απόφαση, δίνει τη δυνατότητα στο ΚΕΑΟ να προχωρά σε αναγκαστικές πράξεις είσπραξης (π.χ. κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών) ακόμα και για μικροποσά, τα οποία δεν μπόρεσαν να πληρώσουν άμεσα ή να βάλουν σε ρύθμιση χιλιάδες επαγγελματίες. Βάζει θηλεια στο λαιμό χιλιάδων μικροεπαγγελματιών.

Τα ψέματα της κυβέρνησης περί δήθεν στήριξης των μικρών ατομικών επιχειρήσεων αποκαλύπτονται. Αποδεικνύει ότι δε διστάζει μπροστά σε τίποτε, προκειμένου να επιτύχει τα περιβόητα ματωμένα πλεονάσματα, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Με αυτή της την κίνηση, για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνει τον σταθερό προσανατολισμό της στα τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων και εισοδημάτων.

Αρκετά ματώσαμε για να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των εργαζόμενων, με το ταξικό κίνημα. Με την αγωνιζόμενη φτωχή αγροτιά που βγαίνει ξανά στα μπλόκα δίνοντας αγώνα επιβίωσης. Έχουμε κοινά συμφέροντα, κοινό αντίπαλο. Ενισχύουμε την κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Απαιτούμε εδώ και τώρα

-Άμεση απόσυρση της πρόσφατης απαράδεκτης υπουργικής απόφασης για τα χρέη προς τα ταμεία κάτω των 5.000 ευρώ

-Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς τον ΟΑΕΕ

-Αφορολόγητο όριο για τους αυτοαπασχολούμενους εδώ και τώρα όπως ισχύει και για τους αγρότες, τους εργαζόμενους. Αύξηση της φορολογίας για το μεγάλο κεφάλαιο, προοδευτικά στο 45%

-Ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη προς τον ΟΑΕΕ που να μην ξεπερνούν το 10% του καθαρού εισοδήματος. Πάγωμα και κεφαλαιοποίηση των χρεών, διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ  ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/2 10 ΠΜ ΣΤΟ ΚΕΑΟ, ΣΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ (ΙΚΑ), ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ".