Πλούσιο σε αθλητική δράση, για το τμήμα Ξιφασκίας της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου, ήταν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Οι έφηβοι και νεανίδες συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο όπλο της Σπάθης Οι αθλητές και αθλήτριες της Γ.Ε.Η. έλαβαν μέρος σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα. Στο ατομικό αγώνισμα της Σπάθης Εφήβων ο Μάρκος Χρυσοφάκης μετά από μια σειρά νικηφόρων αγώνων κατάφερε να τερματίσει στην 16η θέση, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα-Νέων. Στην ίδια κατηγορία ο Παναγιώτης Φλουρής και ο Γιώργος Στεφανουδάκης βρέθηκαν στην 29η και 46η θέση αντίστοιχα. Οι παραπάνω αθλητές αγωνίστηκαν την Κυριακή στα ομαδικά αγωνίσματα και κατέλαβαν την 9η θέση της γενικής κατάταξης.

Στη Σπάθη Νεανίδων ατομικά, η Βιβή Ασσαριωτάκη προκρίθηκε με άνεση στις 32 , δυστυχώς όμως στη συνέχεια ηττήθηκε και κατέλαβε την 22η θέση ενώ η Εύα Στεφανουδάκη στην ίδια κατηγορία κατέλαβε την 40η θέση. Την ομάδα Νεανίδων της Γ.Ε.Η. συμπλήρωσε την επόμενη μέρα η Ιζαμπέλα Πιτσικάκη και όλες μαζί κατάφεραν να τερματίσουν στην 8η θέση της πανελλήνιας κατάταξης. 

Παράλληλα, την προηγούμενη Κυριακή, οι μεγάλοι αθλητές της Γ.Ε.Η. βρέθηκαν  στο Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών του Ο.Π.Α.Π. όπου παρουσίασαν το ολυμπιακό άθλημα της Ξιφασκίας. Οι Γιούλη Παρασύρη, Στέλιος Παπαδάκης, Λάμπρος Ασσαριωτάκης και Αλεξάνδρα Πανούλη, με την οργανωτική φροντίδα του εφόρου του τμήματος Ξιφασκίας κ.Σεραφείμ Ζελιαναίου πραγματοποίησαν επίδειξη του αθλήματος σε περίπου 1.000 παιδιά που παραβρέθηκαν στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση της ΓΕΗ αναφέρεται:

“Το Δ.Σ. της Γ.Ε.Η. συγχαίρει τους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου για την πολύ καλή τους εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  και τους εύχεται καλή συνέχεια με πολλές επιτυχίες, στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους : Γιούλη Παρασύρη, Στέλιο Παπαδάκη, Λάμπρο Ασσαριωτάκη, και Αλεξάνδρα Πανούλη για την όμορφη παρουσίαση της Ξιφασκίας στο Φεστιβάλ Ακαδημιών του  Ο.Π.Α.Π.

Επίσης, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε  την ΑΝΕΚ –BLUE STAR FERRIES για τη στήριξη που προσφέρει στις μετακινήσεις της ομάδας μας, τον Ο.Π.Α.Π. για την πρόσκληση συμμετοχής της Γ.Ε.Η.  στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Ηράκλειο, τον κ. Γιάννη Πιτσικάκη ιδιοκτήτη του εστιατορίου “ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ” για το γεύμα που προσέφερε στην αποστολή της Γ.Ε.Η. στην Αθήνα και τέλος την κ. Ελένη Γιαμαλάκη, ακούραστη συνοδό των αποστολών της Γ.Ε.Η. στις μετακινήσεις της εκτός Κρήτης.

Επίσης, ενημερώνουμε, όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα της Ξιφασκίας, θα μας βρουν  στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου-θύρα 6 (τηλ.2810259733- 6937037341).”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook