Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε χθες, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου το απόγευμα πριν την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης του, το Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Δήμου Πλατανιά, παρουσία του Δημάρχου Πλατανιά, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και των προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, με το τυχερό φλουρί να πέφτει στον πρόεδρο της ΤΚ Νοχιών κ. Κωνσταντίνο Φαραντάκη.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πλατανιά, Ιωάννης Μαλανδράκης ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του ΔΣ να έχουν ένα δημιουργικό και παραγωγικό έτος, με υγεία, αισιοδοξία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου  είναι εξαιρετικά σημαντικός – καθώς αποτελεί το θεσμικό  φορέα διασύνδεσης όλων των πολιτών  με  τις διαδικασίες διαμόρφωσης των βασικών επιλογών του Δήμου – και ως τέτοιος οφείλει να περιφρουρηθεί και να ενδυναμωθεί απ’ όλους.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά ανέφερε επίσης ότι παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο λειτουργεί η χώρα και κατ’ επέκταση η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος του Πλατανιά και η οικεία Δημοτική Αρχή, εντείνουν τις προσπάθειες τους, με τη συμβολή των υπαλλήλων του Δήμου, για την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί σε όλους τους τομείς, προτάσσοντας την τεκμηριωμένη διεκδίκηση και τη συλλογική δουλειά. 

Τέλος, ο κ. Μαλανδράκης, δεν παρέλειψε να οριοθετήσει τους βασικούς άξονες προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής για το 2017, οι οποίοι – μεταξύ άλλων- αφορούν:
1.    την ολοκλήρωση των υφιστάμενων / εν εξέλιξη τεχνικών έργων του Δήμου (π.χ. ολοκλήρωση ανάπλασης πεζοδρομίων στις ΤΚ Κοντομαρίου, Μάλεμε, Πλατανιά, αναβάθμιση Υποδομών Σχολικής Μονάδας Γυμνασίου – Λυκείου Κολυμβαρίου, διαμόρφωση αύλειου Χώρου Παιδικού Σταθμού Καμισιανών κ.α.)
2.    την ωρίμανση μελετών και την ένταξη νέων έργων σε – ευρωπαϊκά και εθνικά – χρηματοδοτικά προγράμματα.
3.    την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού με νέες δράσεις και δομές (όπως π.χ. με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πλατανιά, την αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, την υλοποίηση προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, κ.α.)
4.    την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας του πολίτη (καθαριότητα, ύδρευση, κλπ).
5.    την περαιτέρω υποστήριξη των δράσεων παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού του Δήμου Πλατανιά.

Επίσης τις προηγούμενες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί και η κοπή της πίτας της Διοίκησης και των εργαζομένων του Δήμου Πλατανιά, με τον Δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη να ευχαριστεί θερμά όλους τους υπαλλήλους του Δήμου και των νομικών προσώπων αυτού για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την εξυπηρέτηση των δημοτών και για την επίτευξη των στόχων της Δημοτικής Αρχής,  το φλουρί από την βασιλόπιτα έπεσε σε μία τυχερή υπάλληλο του Δήμου η οποία,  έλαβε ως δώρο, προσωπικά από τον Δήμαρχο,  ένα tablet!.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook