Δείτε ένα μοναδικό βίντεο από τα Σφακιά το οποίο δείχνει πως διέσχιζαν το φαράγγι της Αράδαινας το 1976, δέκα χρόνια πριν τα εγκαίνια της γέφυρας

Ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση είχε το δημοσίευμα στο Flashnews.gr για τα εγκαίνια της γέφυρας Βαρδινογιάννη, στο φαράγγι της Αράδαινας των Σφακίων το 1986 με το φιλμ – ντοκουμέντο από τα εγκαίνια της γέφυρας.

Διαβάζοντας το δημοσίευμα, ο Ελβετός φωτογράφος jean-jacques Strahm (Στραματάκης), έστειλε στο Flashnews.gr ένα μοναδικό φιλμ – ντοκουμέντο από τα ορεινά Σφακιά.

Ο κ. Strahm  είχε περιηγηθεί στα Σφακιά στην δεκαετία του 1970 αποθανατίζοντας τον τόπο και τους ανθρώπους του, και μάλιστα είχε γίνει τόσο αγαπητός που τον είχαν «κρητικοποιήσει» αποκαλώντας  όχι με το όνομά του (Στραμ) αλλά ως Στραματάκη, κάτι που έχει κρατήσει και ως δεύτερο όνομα  (Stramatakis).

Στο φιλμ, που γυρίστηκε το 1976, εκτός από τα γενικά πλάνα της φύσης των Σφακίων, απεικονίζεται και το πώς διέσχιζαν το φαράγγι της Αράδαινας οι κάτοικοι της περιοχής , για να μεταβούν από την μια πλευρά στην άλλη, ανεβοκατεβαίνοντας στο δύσβατο μονοπάτι,δέκα χρόνια πριν τα εγκαίνια της γέφυρας Βαρδινογιάννη!

Δείτε στο 5ο λεπτό του βίντεο τις εικόνες από το φαράγγι και επίσης στο 7’,18”  ο Σφακιανός που απεικονίζεται είναι ο κ.Ανδρέας Μπραουδάκης , όπως μας είπε ο δημιουργός του φιλμ.

Όμως και ολόκληρο το βίντεο είναι ένα μοναδικό ντοκουμέντο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook