Ξεχωριστές στιγμές απόλαυσης υπόσχεται να προσφέρει στους μουσικόφιλους του Ηρακλείου το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου, που οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Όλες οι συναυλίες και οι λοιπές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 18 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της συμμετοχής σ’ αυτό διεθνώς γνωστών καλλιτεχνών, και ταλαντούχων νέων δημιουργών όσο και λόγω του πλούτου των εκδηλώσεων .

Αναφερόμενος στον νέο αυτό πολιτιστικό θεσμό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός,  εκφράζει στον πρόλογο του προγράμματος τη βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός για τον τόπο και σημειώνει: «Το πρώτο Φεστιβάλ Πιάνου, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 από τον Δήμο Ηρακλείου με μια σειρά εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου και μεγάλη απήχηση στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας, αποτελεί μια ακόμη έκφραση του οράματος της Δημοτικής Αρχής για τον πολιτισμό. Η επιτυχία που σημείωσε δημιούργησε όχι μόνον τις προϋποθέσεις, αλλά και την υποχρέωση για μια ανάλογη συνέχεια». Γι’ αυτό και οι διοργανωτές μερίμνησαν για τη συμμετοχή στο φετινό δεύτερο Φεστιβάλ, διεθνώς καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, και για ένα ιδιαίτερα εμπλουτισμένο και πρωτότυπο πρόγραμμα, με αναβαθμισμένο το εκπαιδευτικό μέρος του.

Το πρόγραμμα:

– 6 Φεβρουαρίου (20.30): Ρεσιτάλ Πιάνου με την πολυβραβευμένη πιανίστα Αλεξία Μουζά, σε έργα Beethoven, Ginastera και Prokofiev.

– 7 Φεβρουαρίου: Workshop διοργάνωσης Φεστιβάλ.  Επιλεγμένοι σπουδαστές Ωδείων θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν workshop οργάνωσης φεστιβάλ με την Ιωάννα Γιάνναρη. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο email:heraklionpianofestival@gmail.com 

– 8 Φεβρουαρίου (20.30): Συναυλία Νέων Καλλιτεχνών με τους ταλαντούχους Ηρακλειώτες πιανίστες Λίνα Ζάχαρη και Αντώνη Μπουνταλάκη.

– 11 Φεβρουαρίου (20.30): H διεθνούς φήμης πιανίστα Yekaterina Lebedeva  θα δώσει ρεσιτάλ με τίτλο «Άκρες της Μεσογείου» και με έργα Ισπανών και Ελλήνων συνθετών. Κατα τη διάρκεια της συναυλίας θα γίνει προβολή εικαστικών συνθέσεων, εμπνευσμένων από τα χρώματα της Μεσογείου. Μια πανδαισία ήχων και χρωμάτων!

12-14 Φεβρουαρίου: Σεμινάριο Πιάνου με την καθηγήτρια του Royal College of Music του Λονδίνου Yekaterina Lebedeva. To σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο και θα είναι ανοιχτό σε μαθητές Κατωτέρας, Μέσης, Ανωτέρας, Πτυχιούχους  και Διπλωματούχους. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: www.heraklionpianofestival.com/seminario

15 Φεβρουαρίου: Προβολή της ξεκαρδιστικής ταινίας βουβού κινηματογράφου: «Ο Στρατηγός» του Buster Keaton, με αυτοσχεδιασμό στο πιάνο από τον Κώστα Φωτόπουλο. Ενάς πρωτοποριακός συνδuασμός κινηματογράφου και μουσικής ερμηνείας, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορα στην Ελλάδα.

17 Φεβρουαρίου (20.30): Παιδιά από Δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου θα επισκεφθούν το Πολιτιστικό Κέντρο και θα παρακολουθήσουν το υπέροχο μουσικό παραμύθι του Francis Poulenc «Η Ιστορία του Μικρού Ελέφαντα Μπαμπάρ». Την ξενάγηση αυτή στον υπέροχο κόσμο του πιάνου θα κάνει η Λίλη Δάκα, με αφηγητή τον ηθοποιό Νικολή Αβραμάκη.

17 και 18 Φεβρουαρίου (20.30): Συναυλία για 8 χέρια, 4 πιανίστες σε 2 πιάνα. Οι Δημήτρης Καρύδης, Πέτρος Μόσχος, Μιχάλης Αγγελάκης και Νίκος Σταυλάς θα παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, με αυτόν τον ασυνήθιστο συνδuασμό.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ  www.heraklionpianofestival.com  και στο τηλέφωνο: 6937574944. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook