Η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού.

Στην ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρεται:

“Στην συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη του έθεσε στο τραπέζι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Οι βασικοί άξονες των αιτημάτων της επιτροπής αγώνα αφορούν την υποχρεωτική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και εποχικών συναδέλφων. Ζήτησαν από το Περιφερειάρχη να πάρει θέση πάνω στα αιτήματα που θέτει η επιτροπή αγώνα. Επίσης ανέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν αποκτήσει εμπειρία, που δείχνει ότι τα κέρδη του εργοδότη, δεν συμβαδίζουν με την ικανοποίηση των αναγκών και των δικαιωμάτων τους, αλλά χτίζονται πάνω στην όξυνση της εκμετάλλευσής τους. 

Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε μετά από αίτημα των εκπροσώπων της επιτροπής αγώνα ότι τα προβλήματα θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον Επισιτισμό – Τουρισμό να δώσουμε μαζικό παρόν στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2.00 μ.μ. στην Περιφέρεια Κρήτης (πλατεία Ελευθερίας).

Να απαιτήσουμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει θέση για τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στον κλάδο και να στηρίξει εμπράκτως τα δίκαια αιτήματα  των συναδέλφων.

Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και εποχικών συναδέλφων.

Υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε ξενοδοχεία, επισιτισμό, ζαχαρώδη για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook