Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ο Δήμος Αμαρίου, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φουρφουρά διοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στον Ελευθέριο Βενιζέλο. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα που στεγάζεται το Πολιτιστικό & Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου “Ο Άγιος Νεκτάριος” και ξεκίνησε εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης για τον Ελευθέριο Βενιζέλο στην τοπική κοινότητα Φουρφουρά.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φουρφουρά Εμμανουήλ Μουρτζανός και ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, ενώ σύντομη αναφορά στο ειρηνικό έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου έκανε ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης. 

Η εκδήλωση, που είναι ενταγμένη στο πλαίσιο μιας εκστρατείας του Ιδρύματος για ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για το ιστορικό έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου, παρακολούθησε πλήθος κόσμου έκλεισε με προβολή κινηματογραφικής ταινίας, η οποία προβάλλεται αυτή την εβδομάδα και για τους μαθητές του Δήμου Αμαρίου.