Παρουσιάστηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Καστελλίου, η έκδοση των πρακτικών της ημερίδας που έγινε στις 16 και 17 Απριλίου 2016 από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και το ΔΟΠΑΠ. Μια σπουδαία έκδοση που μετείχαν 36 εισηγητές, ένα βιβλίο 600 σελίδων με δεκάδες έγγραφα  και φωτογραφίες.

Το βιβλίο, με τίτλο «Αν σ΄αγαπά ο τόπος σου σε θέλει ο κόσμος όλος» αναδεικνύει την ιστορία του τόπου με συγκεκριμένες αναφορές στα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.      

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Καστελλίου Αρκαλοχωρίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Καλογεράκης Ζαχαρίας, ο Πρόεδρος , οι Αντιδήμαρχοι και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρευρέθηκαν επίσης Πρόεδροι και Μέλη  Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου αλλά και αρκετός κόσμος.

Το Βιβλίο παρουσίασαν ο κ. Κωνσταντίνος Στρατάκης, Επίτιμος Λυκειάρχης και ο κ. Στέφανος Ψυλλάκης, Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Γεώργιος Καλογεράκης, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου και Επιτετραμμένος Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Με το τέλος της παρουσίασης, ακολούθησε συζήτηση και η εκδήλωση έκλεισε δίδοντας ραντεβού στις 30 Απριλίου 2017, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Αρχηγό των έξι Ανατολικών Επαρχιών Αντώνη Τρυφίτσο στα 120 χρόνια από το θάνατό του.