Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του Οργανισμού Enterprise Greece βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο ΕΒΕΧ Χανίων.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece δημιουργήθηκε με στόχο να υποστηρίξει τους διεθνείς επενδυτές και εταιρείες να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα, να συμβάλλει στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, στην προσέλκυση ξένων επενδυτών, στην άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, καθώς και να παράσχει σημαντική πληροφόρηση για τη δραστηριοποίησή τους στη χώρα.

Επίσης, ο Οργανισμός αποσκοπεί στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές, καθώς παράλληλα στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις να προσεγγίσουν νέες αγορές και να εντοπίσουν νέους εταίρους έτσι ώστε να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

O κύριος Χρ. Στάικος,πρόεδρος του οργανιμού Enterprise Greece, μεταξύ άλλων ανέφερε “Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε τις εξαγωγές τις ελληνικής οικονομίας και να παρουσιάσουμε την χώρα ως ενα προορισμό με πολλά πλεονεκτήματα και γενικότερα τους κλάδους που μπορούσαν να βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.”

Σχετικά με την Κρήτη ο κ. Στάικος είτε οτι ” Η Κρήτη έχει τις δυνατότητες να στηρίξει την ελληνική οικονομία. Όσον αφορά τα Χανιά, σήμερα θα μιλήσουμε κυρίως για τον αγροκτηνοτροφικό τομέα, ωστόσο, το θέμα είναι να βρούμε και τους άλλους τομείς που έχει η περιοχή. Αυτό σχετίζεται με τα επιμελητήρια,τα πανεπιστήμια και την επιστημονική έρευνα που μπορεί αν βοηθήσει ώστε να βρεθούν νέες δυνατότητες.”

“Εμείς θέλουμε να παρουσιάσουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό μαζικά σε μια έκθεση. Ένα εθνικό περίπτερο που θα έχει ένα σύνθημα με μια συγκεκριμένη στρατηγική. Εμείς θα βοηθήσουμε να ανοίξουμε νέες αγορές. Οφείλουμε να συνεργαστούμε ώστε να βρούμε περισσότερους πόρους και να τους αξιοποιήσουμε και να φτιάξουμε ένα ενιαίο σήμα.Νομίζω οτι αυτή είναι η στρατηγική της χώρας και πρέπει να πείσουμε και άλλους ανθρώπους να μπουν στην συγκεκριμένη στρατηγική. Το ενιαίο σήμα θα έχει καλύτερη απήχηση στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο κ.Μαργαρώνης σε δήλωση του ανέφερε “Με πολλή μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον Οργανισμό Enterprise Greece, νομίζω οτι οι εξαγωγές μας πάνε πολύ καλά για τα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη καθώς και η αύξηση του τουρισμού δείχνουν οτι η Κρήτη ειναι σε καλό δρόμο και οι επιχειρήσεις δεν πρέπει αν φοβούνται αλλά τις περιμένουμε στο επιμελητήριο να έρθουν για να συνεργαστούμε.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook