Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες ο 47χρονος από την Ιεράπετρα που είχε συλληφθεί για παρενόχληση μέσω Facebook. Ωστόσο το Δικαστικό Συμβούλιο που κλήθηκε να αποφασίσει για την προφυλάκισή του ή μη, επέβαλε και ασυνήθιστη «ποινή» στον μεσήλικα άντρα. Ο άντρας, πατέρας πέντε παιδιών, είχε παραπεμφθεί με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία με την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Το Συμβούλιο αποφάσισε ένα άτυπο «εκτοπισμό» αφού του απαγόρευσε να παραμείνει στην περιοχή της Ιεράπετρας και του επέβαλε περιοριστικούς όρους, αφού «θα πρέπει να παρουσιάζεται δυο φορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και επίσης του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα», όπως είπε ο Δικηγόρος Μανόλης Καλαϊτζάκης, ο οποίος διορίστηκε για την υπεράσπιση του κατηγορουμένου βάσει διάταξης της Ανακρίτριας.

Υπενθυμίζεται πως ο άντρας είχε συλληφθεί στις 20 Ιανουαρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, μετά από καταγγελία της μητέρας ότι παρενοχλούσε μέσω Facebook την 14χρονη κόρη της.

Αρχικά είχε κρατηθεί προσωρινά σε «κατ’ οίκον περιορισμό» αφού είχε προηγηθεί διαφωνία μεταξύ Ανακριτή και Εισαγγελέα για το τι έπρεπε να γίνει αφού η διαφωνία εστιάστηκε στο ερώτημα αν προκύπτουν ασελγείς πράξεις, όπως τις περιγράφει ο νόμος για να προφυλακιστεί.

Να σημειωθεί πως τόσο ο ίδιος όσο και κοντινοί του άνθρωποι τόνιζαν εξαρχής πως ο μεσήλικας συνομιλούσε με την ανήλικη στο Facebook αλλά πίστευε πως συνομιλούσε με την μητέρα της κι όχι με την κόρη.

anatolh.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook