Δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα και τη χώρα μας:

Η ασυνειδησία του πολίτη και η κρατική αδιαφορία. Στην προκειμένη περίπτωση αντίστοιχα ο γαϊδουρίστας και η υποδομή της… λακκούβας!

Όταν αυτά τα δυο χαρακτηριστικά συνδυαστούν και βάλεις απέναντί τους έναν πολίτη με αναπηρία, αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο της ωχαδερφισμού, της αδιαφορίας και του ξέφραγου αμπελιού σε αυτή τη χώρα που δεν είναι δύσμοιρη λόγω τύχης αλλά λόγω των ίδιων των πολιτών της και του ίδιου του κράτους. 

Το περιστατικό κατεγράφη από την κάμερα στον χώρο του νοσοκομείου Χανίων. Από τη μια μεριά ο ασυνείδητος που καβάλησε το τσιμέντο απ’ όπου διέρχονται οι πεζοί για να αφήσει το αυτοκίνητό του εκεί που τον βόλευε και από την άλλη η λακκούβα τόσο παλιά που φύτρωσαν χορταράκια!

Στη μέση ένα ηλικιωμένος με αναπηρία προσπαθεί να διασχίσει το σημείο για να πάει στο νοσοκομείο. Με δυσκολία, διανύει μια απόσταση που για τις δυνατότητές του είναι δύσκολη. Αντίστοιχη θα ήταν η αίσθηση για κάποιον που θα βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Τι να το κάνεις όμως; Αυτή η χώρα έχει μάθει να κάνει τα στραβά μάτια και να αφήνει στο απυρόβλητο τον κύριο που πάρκαρε στα αριστερά και κάθε τέτοιο κύριο παρόμοιας δηλαδή νοοτροπίας που δεν σέβεται ούτε τους συμπολίτες ούτε τη χώρα του και από την άλλη αφήνει ανάπηρους, ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες που έχουν ανάγκη, απροστάτευτους.

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook