Την Κυριακή 5 Φλεβάρη φοιτητές και σπουδαστές πρόκειται να συγκεντρωθούν στο μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών σε συμπαράσταση των αγροτών.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου:

“Όλοι στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια !

Οι φτωχομεσαίοι αγρότες του νομού αλλά και όλης της χώρας κλιμακώνουν τον αγώνα για την επιβίωση τους , στήνοντας μπλόκα σε όλους τους κεντρικούς άξονες της χώρας,κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, που άρχισαν πριν από τρεις περίπου μήνες με κατά τόπους αγωνιστικές δράσεις, αυξάνουν την πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε να την αναγκάσουν να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους που αφορούν στην ίδια τη επιβίωσή τους.

Στο στόχαστρο της πάλης, βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, η οποία, με τα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ και των μνημονίων υπέρ του κεφαλαίου, επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα, τον αφανισμό, των μικρομεσαίων αγροτών. Αντίπαλοι της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς είναι οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο της, κερδοσκοπούν σε βάρος της, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Οι τράπεζες που με τα υψηλά επιτόκια και τα πανωτόκια της «πίνουν το αίμα». Η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα στη χώρα μας που εφαρμόζουν και στηρίζουν την ΚΑΠ και, γενικότερα, μια πολιτική, η οποία, προκειμένου να εξυπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Σύμμαχοί της είναι η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα που δέχονται την ίδια σφοδρή επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου κι αντιμετωπίζουν εξίσου μεγάλα προβλήματα επιβίωσης. Σ΄ αυτή τη συμμαχία στηρίζεται για να έχει τη δύναμη και την προοπτική που χρειάζεται ο αγώνας της. Η επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία και έτσι πρέπει και σήμερα να την απαντήσουμε ο καθένας από το ξεχωριστό αγωνιστικό του μετερίζι, με τα ιδιαίτερα ζητήματα του! Σε αυτό το πλαίσιο το φοιτητικό κίνημα έχει χρέος να στηρίξει αυτό τον δίκαιο αγώνα δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του και ταυτόχρονα να κλιμακώσει τον αγώνα του.

Κυριακή 5 Φλεβάρη στις 12:00 στον σταθμό του ΚΤΕΛ Χανίων
για να αναχωρήσουμε για το αγροτικό μπλόκο.

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook