Σε κάτι που θα μπορούσε να είναι η πιο σουρεαλιστική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο που έχετε δει ποτέ, μια χορωδία ηλιοκαμμένων Δανών κάνουν μια ξεκαρδιστική έκκληση σε αγαπημένους προορισμούς των διακοπών τους. Βοηθούμενοι από τον παρουσιαστή, που έχει διδάξει τον εαυτό του πέντε γλώσσες, θα παραδώσουν μια ένθερμη έκκληση προς τον κόσμο: Βοηθήστε ένα Δανό στον ήλιο.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες Δανοί τουρίστες ταξιδεύουν σε ηλιόλουστους προορισμούς για διακοπές. Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς επιστρέφουν στο σπίτι με ένα ηλιακό έγκαυμα που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Μετά από 10 χρόνια εκστρατειών επικοινωνίας στη Δανία, η εκστρατεία SunSafetyμεταφέρει την εστίασή της στους ηλιόλουστους προορισμούς στο εξωτερικό. Αν οι Δανοί δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους, ίσως οι ντόπιοι να τους βοηθήσουν να είναι πιο προσεκτικοί στον ήλιο.

Πέντε μεγάλοι ταξιδιωτικοοί προορισμοί έχουν επιλεγεί: Ταϊλάνδη, Ισπανία, Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία. Σε πέντε σύντομα βίντεο, ο παρουσιαστής MikaelBertelsenαπευθύνεται στους κατοίκους των πέντε χωρών – στην τοπική τους γλώσσα. Το μήνυμα είναι σαφές: Οι Δανοί χρειάζονται βοήθεια, αφού το δέρμα τους δεν έχει σχεδιαστεί για να “ψήνεται” στον ήλιο και χρειαζόμαστε βοήθεια από τους ντόπιους για να θυμόμαστε την σκιά, το καπέλο και το αντηλιακό.

Εθελοντές μπορούν να εγγραφούν στο www.helpadane.com για να γίνουνπρεσβευτές της εκστρατείας ”HelpaDane” και να εξασφαλίσουν ότι οι Δανοί δεν θα αποκτήσουν ένα ηλιακό έγκαυμα στις διακοπές τους.

Τις πέντε διαφορετικές ομιλίες μπορεί κανείς να τις δει στην ιστοσελίδα www.helpadane.com

Στατιστικά στοιχεία:

•    Μέχρι 90 τοιςεκατόόλωντωνπεριπτώσεωνκαρκίνουτουδέρματοςπροκαλείταιαπότηνέκθεσησευπεριώδηακτινοβολία UV απότονφυσικόήλιοκαισεξαπλώστρες.

•    Η Δανία είναι μια σκανδιναβική χώρα, με λίγες ηλιόλουστες ώρες ετησίως και δείκτη UV που ποτέ δεν ξεπερνά το 7. ΣτουςηλιόλουστουςπροορισμούςπιοκοντάστονΙσημερινό, οδείκτηςUVμπορείναείναι 12-15.

•    Η Δανία έχει την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης της θανατηφόρας μορφή καρκίνου του δέρματος (μελάνωμα) στη Σκανδιναβία, λαμβάνονται υπόψη το μέγεθος του πληθυσμού και την ηλικιακή κατανομή.

•    Σε παγκόσμια κλίμακα, η Δανία έχει την πέμπτη υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης του μελανώματος. Μόνο η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ελβετία και η Ολλανδία έχουν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook