Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συσκέψεων του Δήμου Σφακίων έλαβε χώρα διευρυμένη σύσκεψη φορέων με αντικείμενο αναπτυξιακά έργα του Δήμου.

 Από το Δήμο Σφακίων συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ιωάννης Ζερβός, οι Αντιδήμαρχοι κ. Πέτρος Σοφούλης και κ. Γεώργιος Πρωτοπαπαδάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανώπολης κ. Μιχαήλ Αθητάκης , ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Στυλιανός Μαραγκάκης, το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας και εξωτερικοί συνεργάτες. Από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς ο Πρόεδρος κ. Λυμπεράκης Πέτρος και από τον Ο.Α.Κ. ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Καζάσης Φώτης, ο Διευθυντής υδραυλικών έργων κ. Πατρελάκης Μάρκος, οι Πολιτικοί Μηχανικοί κ. Λαμπρινός Στυλιανός και κ. Μανωλεδάκης Δημήτριος , ο Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός κ. Καρκάνης Μανούσος, το εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. κ. Λιβάνιος Βασίλειος και ο κ. Αντιμησάρης Μηνάς, εργαζόμενος.

 Συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις για σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και των ανωτέρω φορέων για ωρίμανση μελετών ένταξης και κατασκευή έργων μέσα από εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα. Όπως η κατασκευή και διασύνδεση με το υφιστάμενο δίκτυο έργου ύδρευσης από την περιοχή Ίλλιγκα προς Ανώπολη και η μελέτη κατασκευής έργου για την αξιοποίηση του υδροφόρου ορίζοντα που καταλήγει στην περιοχή Γλυκά Νερά για την κάλυψη ευρύτερων αναγκών υδροάρδευσης.

 Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στον Άγιο Ιωάννη όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος των τριών (3) υφιστάμενων δεξαμενών, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης-επισκευής (λόγω διαρροών) για να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τις ανάγκες κάλυψης ύδρευσης του οικισμού.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook