Το Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ διοργανώνει στα Χανιά σεμινάριο καλλιέργειας αβοκάντο συνολικής διάρκειας 12 ωρών. Το σεμινάριο απευθύνεται σε καλλιεργητές αβοκάντο, σε εν δυνάμει καλλιεργητές και σε όσους εργάζονται σε καλλιέργειες αβοκάντο .
Στόχος του σεμιναρίου είναι να προετοιμάσει τους εκπαιδευόμενους για τη διαχείριση της δικής τους καλλιέργειας αβοκάντο. Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν γνώσεις για τα χαρακτηριστικά, τις ποικιλίες και τις εδαφοκλιματικές απαιτήσεις για την καλλιέργεια αβοκάντο. Θα διδαχτούν καλλιεργητικές τεχνικές και τεχνικές κλαδέματος . Το σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτική άσκηση όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις αποκτηθείσες γνώσεις.

Ενότητες σεμιναρίου

  • Βιοποικιλότητα
  • Αειφόρος Διαχείριση εδάφους
  • Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις
  • Εχθροί και ασθένειες
  • Καλλιεργητικές Τεχνικές
  • Τεχνικές Κλαδέματος

Συνολικές ώρες προγράμματος: 12

Ημέρες & Ώρες Υλοποίησης : κάθε Σάββατο από 04/03 έως 18/03 ώρες 15:00-18:30

Τόπος διεξαγωγής : Μεσογειακό ΚΕΚ –ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου

Κόστος συμμετοχής : 65€

Εισηγητές

Ο Δρ. Σπύρος Λιονάκης είναι πτυχιούχος Γεωπόνος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα δενδροκομίας και Διδάκτωρ από το Wye College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με ειδίκευση στη φυσιολογία οπωροφόρων δέντρων. Έχει διδάξει μαθήματα Δενδροκομίας για Τροπικά και Υποτροπικά Μεσογειακά οπωροφόρα δένδρα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο ΤΕΙ Κρήτης και στο ΜΑΙΧ.

Ο Αριστείδης Σταματάκης είναι πτυχιούχος Γεωπόνος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στον τομέα εδαφολογία και θρέψη φυτών και υποψήφιος Διδάκτωρ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με ειδίκευση σε θέματα θρέψης φυτών. Είναι διευθυντής του εργαστηρίου εδαφολογίας του ΜΑΙΧ. Έχει διδάξει μαθήματα εδαφολογίας και θρέψης φυτών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο ΜΑΙΧ .
Πληροφορίες : Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου , τηλ 2821035000 εσωτ. 602,
Email: [email protected] καθημερινά 09:00-15:00