Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) στο Δήμο Πλατανιά όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο του Πλατανιά, μεταξύ του Δημάρχου κ. Ιωάννη Μαλανδράκη και της Υποδιοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κας Ελένης Γιακουμάκη. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο Οργανισμός του ΠΠΙ Πλατανιά στον οποίο προβλέπεται η σύσταση 12 θέσεων προσωπικού στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, για τις ανάγκες λειτουργίας αυτού.

Για μια πολύ σημαντική εξέλιξη έκανε λόγο – σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνάντησης – ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης – αναφορικά με την έγκριση του Οργανισμού του ΠΠΙ Πλατανιά – η οποία «ανοίγει το δρόμο» για την υποβολή του έργου της ανέγερσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο ΕΣΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο ΕΠ Κρήτης 2014-2020 ενώ επισήμανε ότι άμεσα ο Δήμος Πλατανιά θα προσδιορίσει εντός του τρέχοντος μήνα, το ακίνητο το οποίο πληροί τις προδιαγραφές που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας και η 7η ΥΠΕ και το οποίο θα παραχωρηθεί άμεσα στην ΥΠΕ Κρήτης. Τέλος, ο δήμαρχος Πλατανιά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης για τη συνεργασία και την ταχεία δρομολόγηση των αναγκαίων διαδικασιών ώστε ο Δήμος Πλατανιά – ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος του νομού Χανίων αλλά και ο μοναδικός που δεν διαθέτει Κέντρο Υγείας ή Πολυδύναμο Ιατρείο – να αποκτήσει επιτέλους μια επαρκώς στελεχωμένη πρωτοβάθμια δομή υγείας για την κάλυψη των αναγκών υγείας του μόνιμου πληθυσμού αλλά και των επισκεπτών του Δήμου.

Από την πλευρά της η Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα Ελένη Γιακουμάκη τόνισε ότι η αναγκαιότητα δημιουργίας του ΠΠΙ στην περιοχή του Δήμου είναι δεδομένη με βάση και τα επιστημονικά στοιχεία του Χάρτη Υγείας Κρήτης, ενώ αναφέρθηκε στα βήματα και στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής του ΠΠΙ από το ΕΣΠΑ τονίζοντας πως «ήδη το προηγούμενο διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία της ΥΠΕ Κρήτης είχε στενή συνεργασία με την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πλατανιά για τη διευθέτηση τεχνικών ζητημάτων». Παράλληλα εξέφρασε τη βούληση της διοίκησης της ΥΠΕ Κρήτης και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για να προχωρήσει ο ευρύτερος σχεδιασμός ενίσχυσης των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Ν. Χανίων ενώ τόνισε πως «η δημοσίευση στο ΦΕΚ του οργανισμού του ΠΠΙ Πλατανιά και η σύσταση 12 θέσεων προσωπικού, επιβεβαιώνει αυτή τη βούληση μας, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη».

Σημειώνεται ότι το παρών στη συνάντηση έδωσαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Δασκαλάκης, Κώστας Μπεμπλιδάκης και Γιάννης Μαλακωνάκης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μαυρογένης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook