Στις 2 Φεβρουαρίου του 2007, πριν από 10 χρόνια, έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος με το άλφα κεφαλαίο, ο γιατρός Κωστής Νικηφοράκης.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
 
“Είμαστε η νέα γενιά  που ακούει το όνομα του παντού και βλέπει τη φωτογραφία του στην κλινική του την Α΄Παθολογική. Ένα όνομα που συντροφεύει τους παλαιότερους συνάδελφους και δυναμώνει τους νεότερους. 

‘’Η ζωή αξίζει μονάχα αν τη μοιράζεσαι’’

Λέξεις δίκες του πιο επίκαιρες από ποτέ για να μας αφυπνίσουν ή και ακόμα να μας παρηγορήσουν,  σε ένα κόσμο που οι κοινωνικές ανισότητες όλο και εντείνονται, που ο ευτελισμός της  ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας έχουν θυσιαστεί στο βωμό του χρήματος.

Τι πιο όμορφο και ελπιδοφόρο από ένα χέρι που θα σφίξει το χέρι του διπλανού με κλειστά μάτια δίχως να κοιτάξει χρώμα, φυλή, θρησκεία.
Εκεί ΕΙΝΑΙ ο Κωστής. Ως φάρος φωτεινός να  διδάξει ότι δε ζούμε σε μία κοινωνία ειρήνης και ελευθερίας, αλλά σε ένα διχασμένο κόσμο πελώριων κοινωνικών ανισοτήτων.

ΕΙΝΑΙ ο Άνθρωπος- Ιατρός  που έδινε καθημερινώς δείγματα ηρωισμού, έτρεχε αθόρυβα όπου το καθήκον του τον καλούσε, μαχόταν για ότι αυτός θεωρούσε ως καλό και δίκαιο, χωρίς συμβιβασμούς με τις σκοπιμότητες των καιρών.

Δέκα χρόνια τώρα χωρίς τον Κωστή το Νικηφοράκη και οι καιροί δεν άλλαξαν. Κάθε άλλο μάλιστα. Ο αριθμητής της κοινωνία των ¾ που είχε περιγράψει άλλαξε.

Είμαστε φτωχότεροι σαν άνθρωποι και σαν γιατροί που δεν είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε από κοντά. Το έργο του όμως παραμένει ενεργό ακόμα μέσα σε αυτό το Νοσοκομείο και μέσα στην Χανιώτικη κοινωνία. Υποχρέωση όλων μας… να το αναδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook