Για τον Ηλία Κυριακίδη η φετινή προετοιμασία με τον Εργοτέλη είναι ξεχωριστή. Ο 26χρονος μέσος που ήρθε τον Ιανουάριο στους «κιτρινόμαυρους» θέλει να πείσει τον Νίκο Καραγεωργίου ότι αξίζει φανέλα βασικού και για αυτό τα δίνει όλα στις προπονήσεις. 
Ο Κυριακίδης μίλησε στο «ergotelis.gr» για το πώς κυλάει η προετοιμασία στην Ολλανδία, για τους νέους συμπαίκτες του που έχουν έρθει στην ομάδα ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στόχος του φέτος είναι να πετύχει το απόλυτο από πλευράς συμμετοχών ώστε να μπορέσει να χτυπήσει την πόρτα της Εθνικής ομάδας. 
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ηλία Κυριακίδη στο «ergotelis.gr» : 
Για την φετινή πρώτη του προετοιμασία με τον Εργοτέλη
«Είναι μια αναμενόμενη προετοιμασία με την έννοια της δυνατής προπόνησης και της ανάλυσης στο τακτικό κομμάτι. Ο τόπος που βρισκόμαστε στην Ολλανδία είναι πολύ φιλόξενος και οι εγκαταστάσεις αναλογούν σε μια καλή ομάδα της Super League. Στον φιλόξενο αυτόν χώρο για να αισθανθούμε προετοιμασμένοι έχει συμβάλει όλο το υπαλληλικό προσωπικό της ομάδας».
Για την εικόνα της ομάδας στα φιλικά παιχνίδια
«Αυτό που μας χαρακτηρίζει έως τώρα είναι μια ιδιαίτερη θέληση, ψυχωμένες ενέργειες και ως ένα σημείο είμαστε αποτελεσματικοί στις απαιτήσεις του τεχνικού επιτελείου. Ήταν επιτυχημένη συνταγή η απόφαση να αντιμετωπίσουμε ικανές και ποιοτικές ομάδες κατά την παραμονή μας στην Ολλανδία».
Για τους νέους συμπαίκτες και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας
«Τους καλοσωρίζουμε όλους στην οικογένεια του Εργοτέλη. Εξετάζοντας τις μεταγραφές ήρθαν ποδοσφαιριστές σε θέσεις παικτών που έφυγαν, άρα ήταν αναγκαίες οι προσθήκες τους. Όσο πιο γρήγορα τους βοηθήσουμε να ενσωματωθούν, τόσο το καλύτερο για το σύνολο της ομάδας.
Οι νεαροί είναι ταλαντούχοι. Χρειάζονται επιπλέον προσπάθεια για να κουραστούν πνευματικά, ώστε να αφομοιώσουν τα νέα επαγγελματικά τους δεδομένα».
Για τους προσωπικούς και τους ομαδικούς στόχους
«Θα έχουμε επιτυχημένο μέλλον όσο τα όνειρα μας είναι όμορφα και έχουμε πίστη στην ομορφιά αυτών των ονείρων. Αλλά να μην γίνουμε δούλοι αυτών των ονείρων. Τους στόχους που έχω μέσω της ομάδας είναι να τείνουν οι συμμετοχές μου να φτάσουν στο απόλυτο. Λειτουργώντας (όπως και όλοι μας) εξυψώνοντας ο κάθε ένας το εμείς και όχι το εγώ μπορούν οι επιτυχίες να είναι συνεχόμενες.
Επίσης, όπως κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε ομάδα, η οποία θα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους, ήταν, είναι και θα είναι στόχος μου η Εθνική ομάδα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook