Ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά για τις αγροτικές κινητοποιήσεις αλλά και για την δίκη του Δημάρχου Πάτρας μετά απο μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Στο ψήφισμα για τους αγρότες αναφέρονται τα εξής:

"Εν μέσω των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του αγροτικού κόσμου των Χανίων και ολόκληρης της χώρας που βάλλεται από καταιγισμό επαχθών οικονομικών μέτρων, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική του Συνεδρίαση στις 30/01/2017, με ομοφωνία των παρόντων μελών του ενέκρινε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος: 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των αγροτών που καταγγέλλουν και τάσσονται «κατά» των προωθούμενων μέτρων υπερφορολόγησης και υπέρογκης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών τους.
Επειδή στη σημερινή εποχή της κρίσης, ο πυλώνας Αγροτική Ανάπτυξη μπορεί να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά καταδικάζει την εφαρμογή των νέων μέτρων ως καταστροφικών για τον αγροτικό κόσμο και τους παραγωγούς της χώρας και στηρίζει τους αγρότες - παραγωγούς, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στην έξοδό της από την οικονομική κρίση».  

Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί από αντιπροσωπεία του Δήμου Πλατανιά στο μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια, να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο και να αποσταλεί στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού, στους κ.κ. υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στους κ.κ. βουλευτές του νομού Χανίων, στον κ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στον κ. Περιφερειάρχη Κρήτης και στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων."

Το ψήφισμα για τον Δήμαρχο Πάτρας αναφέρει:

"Με αφορμή την δίωξη του Δημάρχου Πατρέων κ. Κων/νου Πελετίδη, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη στις 13/02/2017 ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος επειδή υλοποιώντας αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική του Συνεδρίαση στις 30/01/2017, με ομοφωνία των παρόντων μελών του, καταδικάζει την παραπομπή του Δημάρχου Πατρέων σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, απαιτεί να σταματήσει η δίωξή του και προς την κατεύθυνση αυτή αξιώνει από την κυβέρνηση και τις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες να αναλάβουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες."