Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκη, για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στο Νομό Ηρακλείου λόγω καιρικών φαινομένων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στην ΔΕΔΔΗΕ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

“Τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν και την Κρήτη, στο Νομό Ηρακλείου δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα με εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που έφτασαν έως και τις 30 ώρες. Επιπλέον, τα προβλήματα αυτά είναι βέβαιο πως θα επαναληφθούν στην πιθανή περίπτωση νέων οξυμμένων καιρικών φαινομένων.

Η έλλειψη προσωπικού στη ΔΕΔΔΗΕ συνέβαλλε στην όξυνση αυτού του προβλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες των συνεργείων, η υπερεργασία ειδικά τις ημέρες της κακοκαιρίας αλλά και στην συνέχεια έφτασε σε πολλές περιπτώσεις τις 20 ώρες την ημέρα.

Η πολιτική ιδιωτικοποίησης του κλάδου της ενέργειας που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιδεινώνει την κατάσταση. Μεγαλώνει η εντατικοποίηση της δουλειάς για τους εργαζόμενους, ενώ τίθεται και ζητήματα ασφάλειας αφού υπάρχει ανειδίκευτο προσωπικό, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λόγω έλλειψης τεχνικού εξοπλισμού οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν δικά τους εργαλεία για να βγει η δουλειά. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η κατάσταση του δικτύου, που είναι πεπαλαιωμένο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση αποκατάσταση και την οριστική επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν στην ηλεκτροδότηση του Νομού Ηρακλείου και τη στελέχωση των συνεργείων βλαβών και τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων;”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook