Αγανάκτηση και οργή προκλήθηκε χθες όταν μετά από απόφαση του Δήμου Χανίων ο παγκρήτιος αγώνας ταεκβοντο διεκόπη λίγο πριν την ολοκλήρωση του.

Όπως καταγγέλλει γονέας στο Flashnews.gr, τίποτα δεν είχε προετοιμαστεί σωστά τόσο για τους ίδιους τους αθλητές όσο και για τους θεατές που θα φιλοξενούνταν στο κλειστό, στο Καμπάνι Ακρωτηρίου.

Τα προβλήματα ήταν πολλά και οι καταστάσεις τραγελαφικές. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός γονέα που έμεινε με το χερούλι της πόρτας της τουαλέτας στο χέρι με αποτέλεσμα αν αρχίσει αν φωνάζει για να πάει κάποιος να τον βοηθήσει.

Σε άλλη περίπτωση ο αγωνιστικός χώρος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και επικίνδυνος καθώς καλώδια είχαν καλυφτεί πρόχειρα.

Το αποκορύφωμα όλων όσων έζησαν γονείς και παιδιά ήταν το γεγονός ότι πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας τους ενημέρωσαν, όπως μας καταγγέλλει γονέας, ότι θα πρέπει να διακοπεί διότι έχει αγώνα μπάσκετ!

Και το επίσης σημαντικό, οτι αρκετοί αθλητές είχαν έρθει απο άλλα μέρη της Κρήτης, διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα και τελικά δεν αγωνίστηκαν.

Παρακάτω σας παραθέτουμε την καταγγελία γονέα, για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν όσοι παρευρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους, όπως ακριβώς μας τα ανέφερε

  • Ο κόσμος ήταν εκεί από τις 7:30 ενώ η είσοδος επετράπη 45 λεπτά αργότερα
  • Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν έτοιμος και έπρεπε οι αθλητές να φτιάξουν τον αγωνιστικό χώρο εκείνη τη στιγμή!
  • Δεν υπήρχαν δύο τραπέζια για να βάλουν πάνω τις οθόνες καταγραφής του αγώνα. Στο τέλος έφεραν ένα τραπεζάκι καφετέριας και έβαλαν πάνω του στο τερέν 1 τις οθόνες καταγραφής.
  • Τα καλώδια του ηλεκτρικού συστήματος καταγραφής πόντων των διαιτητών τα έβαλαν κάτω από τα “παζλ” που συνθέτουν τον αγωνιστικό χώρο. Να σημειωθεί πως, ο κανονισμός προϋποθέτει ότι το δάπεδο πρέπει να είναι απόλυτα επίπεδο. Για να μην αναφέρουμε τον κίνδυνο που έχει η ύπαρξη καλωδίων κάτω από τους τάπητες.  
  • Επιπλέον, τα δύο τερέν διέθεταν μόνο αγωνιστική περιοχή 8Χ8 και δεν διέθεταν περιοχή ασφαλείας 12Χ12 κόκκινη εξωτερική περιοχή προστασίας για τους αθλητές. Πράγμα, που όπως μας αναφέρει ο γονέας, θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς στους αθλητές κατά την διάρκεια του αγώνα.

Χωρίς ρεύμα και θέρμανση 

Οι καταγγελίες όμως δεν σταματούν εδώ, τα παραπάνω ήταν κάποια από τα κυριότερα προβλήματα. Εμφανώς αγανακτισμένος ο γονέας συνεχιζει και αναφέρει ότι 

  • Δεν είχε ούτε ρεύμα ούτε χαρτί στις τουαλέτες του γηπέδου.
  • Δεν υπήρχε θέρμανση
  • Δεν υπήρχε κανείς υπεύθυνος του γηπέδου για οποιοδήποτε πρόβλημα. Ένας γονέας κλείστηκε στην τουαλέτα γιατί του έμεινε το χερούλι στο χέρι και ευτυχώς τον άκουσε κάποιος άλλος γονέας και κατάφερε να του ανοίξει την πόρτα.
  • Δεν υπήρχε κυλικείο ώστε να μπορέσουν οι παρόντες στο γήπεδο να αγοράσουν έστω και ένα νερό!
  • Η ζύγιση έπρεπε να είχε αρχίσει από τις 8:00 και άρχισε στις 9:00.
  • Υπήρχε μόνο μία ζυγαριά και αυτή μπάνιου και έβαζαν άντρες γυναίκες να ζυγίζονται παρέα, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από τον κανονισμό. Ο αθλητής μπορεί να χρειαστεί να βγάλει όλα του τα ρούχα για να ζυγιστεί ώστε να πιάσει τα όρια της κατηγορίας του.
  • Τα παραπάνω ήταν αιτία να έχουμε καθυστέρηση τριών ωρών ώστε να αρχίσουν οι αγώνες. Οι αγώνες άρχισαν στις 12:00

Η ταλαιπωρία όμως που υπέστησαν οι γονείς δεν συγκρίνεται με αυτή των παιδιών τους. Κακή οργάνωση, ελλειπής ενημέρωση, καθυστέρηση στην διεξαγωγή των αγώνων με κερασάκι στην τούρτα, η διακοπή πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι αγώνες!

  • Δεν υπήρχε εκτυπωτής για να τυπωθούν τα poll των αγώνων και οι αθλητές μάθαιναν την απολύτως τελευταία στιγμή με ποιόν θα παίξουν εκείνη τη στιγμή! Κανείς αθλητής δεν μπορούσε να προγραμματίσει την ξεκούρασή  του,  αυτοσυγκέντρωσή του, το ζέσταμά του, το φαγητό του κλπ.
  • Δεν φτάνουν τα παραπάνω, υπήρχαν περιπτώσεις που ενημέρωσαν τους αθλητές ότι έχουν ένα τελευταίο αγώνα. Ο αγώνας διεξάγονταν, τους ανακοίνωναν ποιος νίκησε και οι αθλητές χαλάρωναν, έτρωγαν, άλλαζαν. Ξαφνικά ερχόταν οι διοργανωτές και έλεγαν στον νικητή ότι έχει και άλλο αγώνα και πρέπει να αγωνιστεί τώρα λίγα λεπτά αργότερα. Ο αθλητής ωστόσο  είχε φάει, είχε αλλάξει και έπρεπε να παίξει νέο αγώνα.
  • Οι διαιτητές έκανα διάλειμμα στις 14:15 για περίπου 40 λεπτά ενώ ήξεραν ότι το γήπεδο ήταν δικό τους μέχρι τις 16:00 γιατί είχε αγώνα μπάσκετ.
  • Ακόμα ποιο απίθανο ήταν ότι στις 15:00 πάνω από 25 αθλητές από όλους τους συλλόγους έμαθαν ότι δεν θα παίξουν καθόλου αγώνες γιατί δεν βρέθηκαν στις κατηγορίες τους αθλητές να αγωνιστούν. Δηλαδή ο αθλητής από π.χ. τις Μοίρες ήρθε στα Χανιά για να μάθει το μεσημέρι ότι δεν θα παίξει καθόλου και έκανε τσάμπα πιθανόν δίαιτα ο θεός ξέρει πόσο καιρό για να μπει στην κατηγορία που θα αγωνιζόταν, έκανε πιθανόν διπλές προπονήσεις προετοιμασίας και έχασε το ΣΚ του και η οικογένεια του ένα σεβαστό ποσό χρημάτων για να συμμετάσχει στους αγώνες.
  • Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι στις 15:40 σταμάτησαν οι αγώνες χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί και ενημέρωσαν ότι γονείς και παιδιά θα πρέπει να αποχωρήσουν γιατί έχει αγώνα μπάσκετ! “Δηλαδή ακόμα και αυτοί που κατάφεραν αν παίξουν τελικά δεν ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους γιατί μας έδιωξαν από το γήπεδο” αναφέρει αγανακτισμένος γονέας και συνεχίζει “Φώναζαν στα μεγάφωνα ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά τους ήρθε χαρτί από τον Αντιδήμαρχο Χανίων Γιώργο Κουκλάκη ότι πρέπει να παραδώσουν το κλειστό του μπάσκετ αμέσως γιατί έχει αγώνα ενώ τους είχαν πει ότι θα το έχουν ως τις 5. Ψέματα γιατί ήξεραν από το πρωί όλοι ότι έχει αγώνα στις 4. “

Τι λέει ο προπονητής Κανταράς Νίκος – Α.Σ. Κρήτες με ανάρτηση του στα social media

Θέση για την απαράδεκτη κατάσταση πήρε και ο προπονητής του συλλόγου Κανταρας Νίκος –  Α.Σ. Κρήτες.

“Ως προπονητής του συλλόγου οφείλω και νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους αθλητές μου και από τις οικογένειές τους για την άσχημη εικόνα των διοργανώσεων που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο, δηλώνοντας ότι ο σύλλογός μας δεν είχε αφενός καμία σχέση με τις διοργανώσεις και τις προετοιμασίες αυτών, και αφετέρου να σας διαβεβαιώσω ότι το κλιμάκιο της ομοσπονδίας που ήρθε από την Αθήνα δεν είχε ουδεμία ευθύνη για ό,τι διαδραματίστηκε στο γήπεδο.

Όλοι γνωρίζετε ότι σαν σύλλογος στη Κρήτη είμαστε ο πιο δραστήριος, ο πιο αναγνωρίσιμος και με τις περισσότερες επιτυχίες και διακρίσεις τα τελευταία χρόνια, η προσπάθεια που γίνεται από μέρους μας είναι σοβαρή και επαγγελματική, και οι διοργανώσεις της ομοσπονδίας που συμμετέχουμε ανελλιπώς μέχρι τώρα δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την κακή παρένθεση που έγινε, η οποία προφανώς οφείλεται στους τοπικούς παράγοντες που ήταν υπεύθυνοι γι αυτές τις διοργανώσεις.

Δυστυχώς το κακό κλίμα επισκίασε τις επιτυχίες και τις εμφανίσεις των αθλητών μας,πιστεύω να μείνει αυτό το διήμερο ως μία «κακή στιγμή» στην όλη προσπάθεια, και σας διαβεβαιώνω ότι στο μέλλον θα είμαστε πιο προσεκτικοί και επιλεκτικοί στις επιλογές μας.
Αυτή τη στιγμή το ολυμπιακό Ταεκβοντο είναι σε μια τεράστια ανάπτυξη παγκοσμίως και θα ήταν άδικο να κακολογηθεί το άθλημά μας εξαιτίας αυτών των γεγονότων.” 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook