Ορισμένα περί υγείας και ΓΝΡ επιβάλλεται να προστεθούν, να διευκρινιστούν ή και να επαναληφθούν στα διαμειφθέντα με τον Γιάνννη Καλαϊτζάκη στον Team 12/1 και δημοσιευθέντα εν εκτάσει  στην «ΚΕ». 

Η επισήμως εγκατάσταση του διοικητή τελέστηκε με όλη την μεγαλοπρέπεια. Ο Υπουργός περιτριγυρισμένος από δημοσιογράφους  και κανάλια, συνάμα Διευθυντές κλινικών και προσωπικό. Η τελετή ονομάστηκε από μέρους του τοπικού τύπου, παράδοση και παραλαβή της διοίκησης. Μήτε το ένα ήταν μήτε το άλλο. Χαράς ευαγγέλια. Καθότι η βουλευτική έδρα, παρέστη ο Ξανθός αυτοπροσώπως. Τα άλλα Νοσοκομεία απέμειναν με τον Πολάκη ή κανέναν κατά κανόνα. Συριζέικο κι’ αυτό. Ο Υπουργός στην ανάληψη καθηκόντων του διοικητή... 
Βαρύγδουπες, ντερμπεντέρικες, βροχηδόν, ουδέποτε φειδωλές, όποιας επιφύλαξης δηλώσεις για μέτρα ανάπτυξης, αναβάθμισης, για ασφαλή λειτουργία. Οι μεγαλύτερες ουρές στον Οφθαλμίατρο, μιάς και στον ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει. Επί των ημερών μου, κάθε 20ήμερο ΣΥΡΙΖΟ-Ανταρσυ-αναρχοδιαδηλώσεις με αλαλαγμούς, κύμβαλα κυκλοτερώς, δάκρυα στην αυλή, τάχατες για την αναμονή  των προς εξέταση ταλαίπωρων. Διαδηλωτές συναντιόντουσαν μαζί μου, απαιτώντας άμεση μείωση του χρόνου ραντεβού. 

 Μετά την εξαγγελία του διοικητή παρουσία Υπουργού, ούτως ή άλλως, το πρόβλημα επιτέλους λύνεται. Σε 4 μήνες η αναμονή έφθασε χίλια τόσα άτομα στα πρωινά ιατρεία (αναμονή 13 μήνες) και 450 στα απογευματινά επί πληρωμή (αναμονή 7 μήνες). Σήμερα όμως, κανένα παράπονο, καμία διαδήλωση, καν δημοσιοποίηση, τίποτε. Να υποθέσουμε τι συμβαίνει στα νοσοκομεία όπου στην επικράτειά τους  δεν διαθέτουν Υπουργό Υγείας; 13/1 στη Σητεία, 80χρονος με τραύματα κρανίου μεταφέρθηκε στην καρότσα αγροτικού. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Πρόσφατα, μεταξύ ανεκδιήγητων φαιδρών και σοβαροφανών, ο Υπουργός βεβαίωσε μελίρρυτα πως απομένει μόνον η... αναγνώριση των... προσπαθειών! Τίνων άραγε; Του οικοσυστήματος συμπαραγωγής Συριζέων και προσαρτημένων απολειφαδιών ΑΝΕΛ;

Κατόπιν αναφέρθηκε συναφώς στο άλλο μεγάλο πρόβλημα(!) του ΓΝΡ. Τη δημιουργία γραφείου επιλογής ασθενών (στο ήδη στελεχωμένο με προϊσταμένη έμπειρη νοσηλεύτρια) στα Επείγοντα, μάλιστα τώρα στελεχωμένο με γιατρό γενικής ιατρικής!!! Καινοτόμο και παγκόσμιας πρωτοτυπίας γιατί κατά οιανδήποτε επαρκώς ρεαλιστική εκτίμηση, δεν υπάρχει νοσοκομείο στον κόσμο και απείρως μεγαλύτερου μεγέθους από του Ρεθύμνου, με τμήμα επιλογής τέτοιας στελέχωσης. Όπου εφαρμόσθηκε με γενικούς γιατρούς στο παρελθόν, δηλαδή σε 2 – 3 νοσοκομεία όλα κι΄όλα παγκοσμίως(!), άρα ουδείς πουθενά έδωσε σημασία  στο πρόγραμμα αυτό, αντί μείωσης, ο δείκτης νοσηρότητας αυξήθηκε. Να τοποθετείς γιατρό για δουλειά νοσοκόμας καθώς κλείνουν κλινικές λόγω έλλειψης γιατρών, όντως τυγχάνει ευφυέστατο. 
Ύστερα από 4 μήνες παραμένει κλειστό. Τσάμπα τυμπανοκρουσίες, θριαμβολογίες και πρωτοσέλιδα! Η νοσηλεύτρια πλέον ασκεί καθήκοντα διοικητικού υπαλλήλου(!!!) – ούτε καν νοσηλευτικής -  ενώ δεν βρέθηκε ιατρός για τη θέση, λόγω (μαντέψτε) έλλειψης.


 Καταργήθηκαν οι 2 θάλαμοι απομόνωσης ασθενών από νόσο των πτηνών (σαρώνει στην Βουλγαρία), SARS και άλλων επικίνδυνων ιών και λοιμώξεων. Το αστείο, εμείς ετοιμάσαμε σχέδιο να μετατραπούν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, αλλά η «αναβάθμιση» του ΣΥΡΙΖΑ, όλως παραδόξως τους ακύρωσε. Η ειδική παθολόγος – λοιμωξιολόγος που  διαπρύσια πρωτοστατούσε εναντίον μου, έκανε το παραμικρό; Ενημέρωσε για την «αναπτυξιακή αναβάθμιση»; Θαυμάστε έκφραση λόγου! Κάθε αναβάθμιση είναι αναπτυξιακή αυτονόητα. Σκεφτείτε το καλοκαίρι ο μη γένοιτο να ξεπεταχτεί υποψία κρούσματος ή και κρούσμα,. 

Σκεφτείτε τους τουριστικούς πράκτορες όταν μάθουν ότι δεν έχουμε εγκαταστάσεις. Ο «αναπτυξιακός» χαρακτήρας λειτουργίας του ΓΝΡ, επιτέλους θα πιάσει τόπο... Και εις ανώτερα. Ο Υπουργός επανέλαβε με στόμφο καραμπουζουκλίδικο όπως παγίως, ότι θα προσλάβει όχι έναν Ουρολόγο, αλλά δύο. Ξανά γέλια, χειροκροτήματα, το ύφος του εθνοσωτήρα με το μυστακοφόρο, αρειμάνιο, ημίξηρο και μπετατζίδικο, εκείνου που θα κρατήσει την υγεία του Ρεθύμνου ψηλά, ασφαλή και προσβάσιμη, βεβαίως χωρίς 5 ευρώ. Μετά από λίγους μήνες, κλείνει και η νευρολογική κλινική. Οι Συριζοδιακηρύξεις σαν συγχρόνως επιδιώξεις, είναι παντελώς ασύμβατες με τις δήθεν «προσπάθειες» και – κατά συνέπεια - με το αποτέλεσμα. Ευτυχώς για όλους, οι διακηρύξεις ούτε από τις αντίστοιχες προσπάθειες συνοδεύονται, μήτε επακόλουθα παράγουν το ελάχιστο γόνιμο αποτέλεσμα. Στο επέκεινα, από εποχής του αλήστου μνήμης Κουρουμπλή. Μην το φάτε. Είναι για λούσιμο και ποδόλουτρο.

Δελτία τύπου – προκηρύξεις για οπερετικές προσλήψεις. Οι ίδιες φυσικά! 2016: Αύγουστος,  8/10, 9/10, 28/10, 4/11, 18/11.  6/1/17, 11/1, 12/1, 13/1. Δημοσιεύσεις χωρίς ντροπή, χωρίς κοκκίνισμα, με το γνωστό ξεκαρδιστικό ύφος, χωρίς όνειδος,  αδίστακτα και από τη ΔΥΠΕ και από το τοπικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ. 28/10/2016 διαβεβαίωσε ότι οι προσλήψεις στην υγεία εξαρτώνται απο τις τηλεοπτικές άδειες. Άλλη αυταπάτη. Σκέτη απάτη τουτέστιν. Θα πλήρωναν ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος, ο Καλογρίτσας και οι λοιποί που ο Σύριζα θα εξουδετέρωνε ως διαπλεκόμενους αν δεν τους εξαφάνιζε σφαλιαριδόν κάτω από τη γη, ο Πολάκης.  Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός χρηματοδότες της υγείας. Τα απίθανα, ατελείωτα, ιδεολογικά τσιλημπουρδίσματα του ΣΥΡΙΖΑ με το ακορντεόν του Ξανθού.

Παράλληλα εξήγγειλε την πρόσληψη 4000 νοσηλευτών εις την καλυτέραν των περιπτώσεων. «Η ενίσχυση σε προσωπικό και υλικούς πόρους και η αναβάθμιση των υποδομών, κατεύθυνση προς την οποία στοχεύει το Υπουργείο, θα βελτιώσουν, όπως τόνισε ο κ. Ξανθός, τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε επίπεδο καθημερινότητας, δίνοντας στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας στο δημόσιο σύστημα υγείας» (Ρεθεμνιώτικος Τύπος). Και ούτω καθ’ εξής.

Η μακάβρια νεκροπομπή του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΑΝΕΛοσκορπίσματα συντρίβει κάθετι στο μακρόσυρτο διάβα της με τις αλυσίδες που σέρνει. 
Θα τους κοιτάμε άπραγοι, μοιραίοι, συνυπαίτιοι;

Η αυταπάτη συνεχίζεται. Αμήν και άμποτε να ανανήψουν και να ανανήψουμε