Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες το χρηματιστήριο του Μιλάνου σημείωσε πτώση του 13%. Aπό την αρχή του χρόνου, η απώλειες κεφαλαιοποίησης ήταν του 20%, ενω η σημερινή πτώση ήταν του 5,16%.

Από τις κύριες μετοχές που «καταποντίστηκαν», κατά τις σημερινές συναλλαγές, εκείνη της Φίατ και της τράπεζας Intesa San Paolo, με ένα εντυπωσιακό «μείον» 10%. Σε ότι αφορά, δε, την διαφορά ανάμεσα στην απόδοση των μετοχών του ιταλικού και γερμανικού δημοσίου, το «σρπέντ» σημείωσε νέο ρεκόρ και διαμορφώθηκε στις 394 μονάδες βάσης.

Ιταλοί σχολιαστές-ανάμεσά τους και ο γνωστός δημοσιογράφος Ενρίκο Μεντάνα- σύμφωνα με τη zougla.gr, τονίζουν ότι «υπάρχουν φήμες που αναφέρονται σε νέες συναντήσεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης-ή και σε νέα Σύνοδο- μέσα στο σαββατοκύριακο, για να υιοθετηθούν μέτρα που να περιορίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης».

Παράλληλα, στα ρεπορτάζ τους, τα ιταλικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, υπογραμμίζουν ότι «τα νέα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας, που ανακοινώθηκαν από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει, κατά πως φαίνεται, να εγκριθούν και να εφαρμοσθούν νωρίτερα, ώστε να μπορέσουν, ενδεχομένως, να φέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα». Κάτι που ζήτησε και η πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Έμμα Μαρτσεγκάλια, η οποία τόνισε ότι «θα είμαστε στην διάθεση της κυβέρνησης καθ΄όλες τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, διότι δεν μπορούμε να μείνουμε στο έλεος των αγορών μέχρι τον Σεπτέμβριο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook