Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα διοργανώσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην Κρήτη μέσα στο Μάρτιο, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, η συνάντηση διαβούλευσης του Δικτύου Τουρισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τους εκπροσώπους 20 και πλέον φορέων του Νομού Ηρακλείου που σχετίζονται με τον Τουρισμό.

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, παρευρέθηκαν ο Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Γραμματέας Κ.Ο. και Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού Μενέλαος Μποκέας, ο Συντονιστής του Νομαρχιακού Συντονιστικού και Γραμματέας της  Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρακατσάνης, ο εκπρόσωπος των Κινήσεων κ. Πετράκης Μανόλης.

Από την αυτοδιοίκηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Χερσονήσου και Αρχανών-Αστερουσίων κ.κ. Μαστοράκης και Κοκοσάλης, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Garanchini.

Οι φορείς εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση από:
    Μανόλης Αλιφιεράκης – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου
    Ευάγγελος Αλεφαντινός – Σωματείο Ξεναγών
    Μιχάλης Βλατάκης & Δημήτρης Διβολής – Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων
    Μανόλης Μπέρκης –Τουριστικά Λεωφορεία
    Γιώργος Αρετίνης – Πρόεδρος Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων
    Παναγιώτης Γιαννακόπουλος – εκπαιδευτικός Υπουργείου Τουρισμού
    Μανόλης Ζερβάκης – Τουριστικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου
    Αριστείδης Στρατάκης – Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού
    Γιώργος Παπαδάκης – Διευθυντής Ξενοδοχείου
    Γιώργος Σαρρής – Περιφερειακός Διευθυντής
    Άρτεμις Μαυράκη – Α’ αντιπρόεδρος ΟΕΒΕΝΗ
    Γιώργος Σισαμάκης – Πρόεδρος ΟΕΕ/ΤΑΚ
    Γιώργος Πλιάκας-Προϊστάμενος ΥΠΑ
    Ευάγγελος Μπικάκης – Μηχανικός
    Θεόδωρος Δουλουμπέκης –Συντονιστής ακτιβιστών PES
    Σταύρος Τζεδάκης –Περιφερειακός Σύμβουλος
    Μανόλης Περάκης – Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Ρεθύμνου
    Βασίλης Παπαδάκης – επιχειρηματίας διαχείρισης παραλιών.

Συμπεράσματα:

Η συνάντηση με τους φορείς ανέδειξε κρίσιμα και πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα, προβληματισμούς και προτάσεις για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. 

Κατατέθηκαν χρήσιμες προτάσεις, τόσο για την φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων, όσο και για την ενδυνάμωση του συστήματος τουριστικής εκπαίδευσης, της απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων. 

Ταυτόχρονα, ένα από τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και η βελτίωση των υποδομών, που είναι απαραίτητες για την ισχυροποίηση του τουρισμού του νησιού.

Πέρα από τα γενικότερα θέματα που απασχολούν την τουριστική βιομηχανία, τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν τους παραγωγικούς φορείς που έδωσαν το παρόν, τόσο για τη σύνδεση τουρισμού και αγροδιατροφικού τομέα, όσο και τη αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Η συνέχεια θα δοθεί σε νέα συνάντηση στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Κρήτης, με την παρουσία των επεξεργασμένων θέσεων και προτάσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενταγμένων στο πρόγραμμα της.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook