Την εκτίμηση ότι η Fraport δεν θα καταφέρει ούτε το 2017 να αναλάβει τα 14 αεροδρόμια, μεταξύ αυτών και των Χανίων, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος από τα Χανιά, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια λειτουργίας των αεροδρομίων με “παιδομάζωμα ασχέτων” αναφερόμενος στη συνεργασία της Fraport με τον Κοπελούζο.

“Δεν είναι έτοιμη οικονομικά η Fraport να μπει στα αεροδρόμια”

Μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές της ημερομηνίας, η τελευταία ανακοίνωση του Ομίλου ότι θα αναλάβει τα αεροδρόμια την 1η Απριλίου, βρίσκει κάτι παραπάνω από επιφυλακτικό τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ, ο οποίος εκφράζει την πεποίθηση ότι δεν είναι καν σίγουρο πως θα καταφέρει η Fraport να μπει στα αεροδρόμια το 2017, βάσει των οικονομικών στοιχείων που διαθέτει η εταιρεία.

Μην περιμένετε το 2017 η Fraport να μπει να λειτουργήσει τα αεροδρόμια. Να δούμε το ’18…

Δεν είναι έτοιμη λειτουργικά να αναλάβει τα 14 αεροδρόμια. Τα οικονομικά στοιχεία της βάσει του ισολογισμού της, δείχνουν ότι τα διαθέσιμα της εταιρείας είναι περίπου 200 εκατ. μετρητά που προορίζονται για ανάγκες όλου του ομίλου. Πέρα από το 1 δις που είχε πλεόνασμα, υπήρχαν και 700 εκατ. σε τραπεζικές υποχρεώσεις το 2016.

Η Fraport έχει μέχρι το 2021 υποχρεώσεις περίπου 3 δισ. Περιμένουμε στον ισολογισμό της εταιρείας του 2017 να δούμε αν πράγματι υπάρχουν τα χρήματα, τόνισε ο κ. Αλεβιζόπουλος

“Παιδομάζωμα ασχέτων η συνεργασία με Κοπελούζο”

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Αλεβιζόπουλος στον σχολιασμό της συνεργασίας της Fraport με τον Κοπελούζο, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να δανείσουν τη Fraport οι ελληνικές τράπεζες. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα:

Για τον δε μεγάλο συνέταιρο Κοπελούζο η κατάσταση είναι για γέλια καθώς υπάρχουν εκθέσεις ορκωτών λογιστών για μια offshore εταιρεία στην Κύπρο των 5000€ που δεν έχει ούτε μια και την ημέρα που οι ορκωτοί ζήτησαν να κλείσει η εταιρεία τότε έγινε η συνεργασία Fraport και Κοπελούζου.

Είναι σοβαρή εταιρεία η Fraport παρόλα αυτά αντιμετώπισε την επένδυση στην Ελλάδα πρόχειρα και προσπαθεί  να λειτουργήσει τα αεροδρόμια με ένα παιδομάζωμα ασχέτων!

Ο κ. Αλεβιζόπουλος είχε συνάντηση το πρωί με εκπροσώπους της Ανοικτής Πρωτοβουλίας ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης”, στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη και το μεσημέρι με εκπρόσωπο του Δήμου Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook