Σπίτια, ποιμνιοστάσια, αποθήκες, εξοχικές κατοικίες, εγκαταλελειμμένα κτίσματα και αγροτεμάχια έγιναν "φύλλο και φτερό¨ απο τους αστυνομικούς.

Με στόχο την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, την πρόληψη και καταστολή  διάπραξης κλοπών - διαρρήξεων και για την εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου «Περί Ζωοκλοπής», πρωινές ώρες σήμερα, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση ευρείας κλίμακας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν συνολικά είκοσι (20) έρευνες  σε περιοχές του Δήμου Αμαρίου σε οικίες, ποιμνιοστάσια, αποθήκες, εξοχικές κατοικίες, εγκαταλελειμμένα κτίσματα και αγροτεμάχια.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στην οικία και σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας 47χρονου, καθώς και σε αποθηκευτικούς και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιεί, βρέθηκε και κατασχέθηκε, πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov.

Ο 47χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περι όπλων, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.