Γεωργιάδης: Κρύφτηκε πίσω από το άρθρο που θα καταργούσαν

Κατά της άρσης ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, τάχθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του κ. Πολάκη είχαν καταθέσει μήνυση ο Άδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου, μετά από οξύτατο επεισόδιο στη Βουλή τον Δεκέμβριο.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής εισηγήθηκε και η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ότι η δίωξη θα έπρεπε να γίνει βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος, που αφορά την ευθύνη των υπουργών. Αντίθετα η Ν.Δ. υποστήριξε ότι έπρεπε να ασκηθεί δίωξη βάση του άρθρου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος με μήνυμά του στο Twitter σημείωσε: «Ο Πολάκης, παρά τις μεγάλες δηλώσεις του, κρύφτηκε πίσω από το άρθρο 86 (περί ευθύνης υπουργών) που θα καταργούσαν, έτσι δεν ήρθη η ασυλία του».

Στην αντιπαράθεση που είχαν τον Δεκέμβριο στη Βουλή, ο κ. Πολάκης είχε κατηγορήσει τον κ. Γεωργιάδη πως όταν ήταν υπουργό Υγείας εκείνος και η σύζυγός του ότι έστελναν «ραβασάκια» στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να γίνουν διορισμοί.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε προαναγγείλει με χτεσινό μήνυμά του στο Facebook, «άγρια γλέντια».

«Όχι απλά δεν παίρνω πίσω την καταγγελία, αλλά θα την αποδείξω. Παράξενο πράγμα όμως. Τα χαρτιά είναι εδώ και καιρό στη δικαιοσύνη και η υπόθεση διερευνααααααααται…. (sic) Ο Άδωνις καταθέτει μήνυση και σε ένα μήνα μετά έρχεται το αίτημα άρσης ασυλίας στην επιτροπή της Βουλής. Θα γλεντήσουμε άγρια…», είχε γράψει μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook