Επιβεβαιώνει πως καταργήθηκαν οι 13 θέσεις από Κ.Υ. για να συσταθούν 12 θέσεις στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατανιά.

Η άποψη πως οι 13 οργανικές θέσεις που καταργήθηκαν από πέντε Κέντρα Υγείας στην Κρήτη, ήταν ανενεργές και ουσιαστικά αχρείαστες, εκφράζεται σε ανακοίνωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Κρήτης), επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως οι θέσεις αυτές καταργήθηκαν προκειμένου να συσταθούν 12 νέες θέσεις στο υπο ίδρυση Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δήμου Πλατανιά.

Την είδηση της κατάργησης των θέσεων, είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr παρουσιάζοντας ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Υπουργική απόφαση, που είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε στην σύσταση του Π.Π.Ι. Πλατανιά  (για την οποία είχε εκδοθεί δελτίο Τύπου), ενώ το δεύτερο σκέλος αφορούσε στην κατάργηση των θέσεων από τα Κ.Υ. για την οποία δεν υπήρχε η παραμικρή ενημέρωση, ούτε καν στους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Να σημειωθεί πως στο δημοσίευμα του Flashnews.gr υπήρχε καθαρά και μόνο η είδηση της κατάργησης των θέσεων στα Κ.Υ. για την σύσταση του Π.Π.Ι. Πλατανιά (όπως επιβεβαιώνει η ανακοίνωση της ΥΠΕ),  χωρίς σχολιασμούς και «καλλιέργεια εντυπώσεων».

Η ανακοίνωση με τις εξηγήσεις της ΥΠΕ Κρήτης έχει ως εξής:

«Για μια ακόμα φορά παρακολουθούμε την προσπάθεια που εκπορεύεται από συγκεκριμένους κύκλους για την αποδόμηση κάθε θετικού και ελπιδοφόρου έργου που γίνεται. Επειδή η καλλιέργεια εντυπώσεων και τα  χωρίς καμία βάση συμπεράσματα πλήττουν κυρίως το αίσθημα δικαίου, προς ενημέρωση των πολιτών έχουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:
– Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία  Π.Π.Ι. στο Δήμο Πλατανιά  αποτέλεσε αναγκαιότητα δεδομένου ότι  ο δεύτερος σε μέγεθος Δήμος του Νομού Χανίων δεν έχει Κ.Υ. αλλά και με βάση τα επιστημονικά δεδομένα του Χάρτη Υγείας η δημιουργία μιας τέτοιας δομής Υγείας κρίνεται απολύτως επιβεβλημένη.
– Η κατάργηση κενών ανενεργών θέσεων είναι μια απλή διοικητική πράξη που δίνει τη δυνατότητα  να επανασχεδιάσεις την κατανομή του προσωπικού ενεργοποιώντας θέσεις που επί σειρά ετών ή σε κάποιες περιπτώσεις από συστάσεως των οργανισμών, ήταν κενές.
– Είναι οξύμωρο να έχεις σε ένα οργανισμό υπερβολικά μεγάλο αριθμό θέσεων που ακόμα και ο αρχικός σχεδιασμός του ήταν παντελώς λανθασμένος, την ίδια στιγμή που σε άλλες περιοχές η σύσταση ενός οργανισμού και η δημιουργία μιας νέας δομής  θα αποτελέσει πυλώνα θωράκισης της υγείας σε μια  μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα.  
–  Αν η πρόθεση δεν ήταν να ενεργοποιηθούν τοπικιστικές κορώνες και να αποδομηθεί η σπουδαιότητα του έργου  θα έβλεπαν πως οι θέσεις που καταργήθηκαν δεν επηρεάζουν ούτε κατ ελάχιστο τη λειτουργία των Κ.Υ. αφού οι θέσεις αυτές δεν είχαν ποτέ πληρωθεί και ούτε η κατάργηση τους  εμποδίζει τη μελλοντική πρόσληψη προσωπικού για τις συγκεκριμένες μονάδες, αφού υπάρχουν ακόμα κενές εναπομείναντες θέσεις  στο κλάδο που έγινε η κατάργηση.
– Ενδεικτικά για το Κ.Υ. Κισσάμου ( το ίδιο ισχύει και για όλες τις καταργούμενες θέσεις) στο οποίο με πηχυαίους  τίτλους καταστροφολογίας προβάλλεται η κατάργηση των έξι θέσεων,  οι δύο καταργούμενες θέσεις   Ιατρών Γενικής  Ιατρικής ή Παθολογίας διαμορφώνει τις εναπομείναντες θέσεις σε 5 από 7. Αυτή τη στιγμή στο Κ.Υ υπηρετούν 2 γιατροί αυτής της ειδικότητας και έχει προκηρυχθεί μια ακόμα θέση. Η προθεσμία  υποβολής αιτήσεων  έληξε στις 6/2/2017 και κανείς γιατρός δεν εξεδήλωσε ενδιαφέρον με αποτέλεσμα η προκήρυξη να αποβεί άγονη.
Καταργήθηκε μία θέση  κλάδου ΤΕ Μαιών, ενώ απέμειναν 3 κενές θέσεις
Καταργήθηκαν 2 θέσεις  ΤΕ Επισκεπτών/τριών Υγείας και παρέμειναν 4 κενές θέσεις.
Καταργήθηκε μία θέση κλάδου ΥΕ Επιμελητή και παρέμεινε μία θέση κενή. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί πως το νέο Π.Π.Ι Πλατανιά θα ανήκει στο Κ.Υ.  Κισσάμου και επομένως με  τη  νέα αυτή του δομή το Κ.Υ. αναβαθμίζεται και ταυτόχρονα θα καλύπτει καλύτερα τις Υγειονομικές ανάγκες του τοπικού και ευρύτερου πληθυσμού.
– Υπενθυμίζομε ότι το 2012 η τότε Κυβέρνηση περιέκοψε εν μία νυκτί  μεγάλο αριθμό οργανικών θέσεων από τα  Νοσοκομεία χωρίς να συστήσει καμία νέα και δεν άνοιξε μύτη, τώρα που η κατάργηση 13 θέσεων  γίνεται για να συσταθούν νέες θέσεις και να ενισχυθεί η Φροντίδα Υγείας σε μια περιοχή, κάποιοι  εμφανίζονται ως να ανακάλυψαν την πυρίτιδα και με περίσσια υποκρισία προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με τη συνήθη τακτική λάσπης και απαξίωσης. 
Η  ανόρθωση  του Δημόσιου συστήματος Υγείας με νέες δομές και η ενίσχυση του με προσωπικό αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Κυβέρνησης και σε αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται αδιάκοπα  η  Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια με έργα και προσλήψεις.
 Για του λόγου το αληθές και με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι  στη Κρήτη τη διετία 2015-2016  έγιναν 58 προσλήψεις μόνιμων ιατρών και 145 επικουρικών, 168 μόνιμων λοιπών ειδικοτήτων  και 63 επικουρικών  ( στη πλειονότητα τους Νοσηλευτές) και εντός του μήνα  320 άτομα θα ενισχύσουν τις δομές Υγείας  με προσωπικό που προσλαμβάνεται μέσω του ΟΑΕΔ για ένα χρόνο με πλήρεις αποδοχές και επιδόματα.  
Αυτοί διορίστηκαν και δεν προσμετρήθηκαν οι προσλήψεις που ήδη είναι σε εξέλιξη,  η ολοκλήρωση  πρόσληψης 78  νέων  μόνιμων γιατρών που βρίσκονται σε τελικό στάδιο  και των 22 που εκκρεμούν από  παλιές προκηρύξεις.
Συνεχίζομε…….»
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook