Τρία ψηφίσματα υπερψηφίστηκαν στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν.Χανίων

Τα ψηφίσματα έχουν ως εξής:

Ψήφισμα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των αγροτών

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς με την καθοριστική συναίνεση  όλου του μνημονιακού μπλόκ. Έτσι εκτός από τις χαμηλές τιμές και το μεγάλο κόστος παραγωγής για τους φτωχομεσαίους παραγωγούς,  έχουμε  τη μείωση των δικαιωμάτων και των επιδοτήσεων και το κόψιμό τους σε όσους δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, νέα αύξηση της φοροληστείας, τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, αυξήσεις στο ρεύμα, «περιβαλλοντικό τέλος» για το νερό, συνέχιση χτυπήματος των συνεταιρισμών με την πλήρη μετατροπή τους σε Α.Ε 
Οι αντιδραστικές αναθεωρήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες πριμοδοτούν τους μεγάλους αγροτοδιατροφικούς κολοσσούς  (ντόπιοι και πολυεθνικοί), αλλάζοντας το χάρτη συνολικά στην παραγωγή, με συνέπειες, όχι απλά για τους αγρότες, αλλά για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας. 
Στηρίζουμε το δίκιο αγώνας τους και τα αιτήματά τους, με κριτήρια τη δυνατότητα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με φθηνά ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή. 
Από αυτή τη σκοπιά, ο αγώνας αυτός αποτελεί συνέχεια και ενίσχυση του αγώνα που δίνουν εργαζόμενοι και άνεργοι στις πόλεις ενάντια στις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, τους μισθούς πείνας και τις συνθήκες εργασίας τύπου γαλέρας.
Οι κοινοί αγώνες εργαζομένων-αγροτών που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, οι απεργίες και τα συλλαλητήρια ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, αποτελούν παρακαταθήκη,  για νέους αγώνες. Μπορούμε με κοινό αγώνα  όχι μόνο να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση ανατρέποντας αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. 

Ψήφισμα για την παρουσία του αεροπλανοφόρου στα Χανιά 

Η Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει τον ερχομό του αμερικανικού αεροπλανοφόρου μαζί με 6000 μισθοφόρους στην πόλη μας. Η ύπαρξη  της πολεμικής μηχανής των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, με την λειτουργία της Βάσης της Σούδας αποτελεί πρόκληση για την ιστορία του τόπου μας, τους μεγάλους αντιιμπεριαλιστικούς –αντιπολεμικούς αγώνες που έδωσε και συνεχίζει να δίνει. Η πόλη των Χανίων παραδίδεται  ως τόπος αναψυχής και διασκέδασης για μία άλλη φορά με τις ευλογίες κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σε μία περίοδο όπου βρισκόμαστε σε φάση σημαντικών γεωπολιτικών εξελίξεων, συνέχισης των πολεμικών αναμετρήσεων στην ευρύτερη περιοχή, με κίνδυνο κλιμάκωσης, με τις πολεμικές επεμβάσεις σε όλη την περιοχή της Μεσογείου η παρουσία τους και μόνο συμβάλλει στην όξυνση των πολεμικών αναμετρήσεων στην περιοχή. Ειδικά σήμερα  ο πόλεμος για μια ακόμη φορά αποτελεί «διέξοδο» για την υπέρβαση της κρίσης, τόσο με την πάλη για το μοίρασμα και ξαναμοίρασμα των ενεργειακών δρόμων και των αγορών, την υπαγωγή περιφερειακών χωρών  υπό την κηδεμονία ηγεμονικών  κρατών, όσο και με τη καθεαυτό κατανάλωση πολεμικού υλικού, την αναπαραγωγή των πολεμικών πιστώσεων και παραγγελιών ως μοχλό αύξησης της κερδοφορίας της πολεμικής βιομηχανίας και των συνεπακόλουθων τομέων της. Τα αποτελέσματα τα ζούμε καθημερινά με τις καραβιές των προσφύγων που πνίγονται στη Μεσόγειο ή πεθαίνουν από το κρύο στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης που χτίζουν καθημερινά ΕΕ, κυβέρνηση.
Ταυτόχρονα, ο μακρόχρονος πόλεμος και οι  ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις πηγαίνουν μαζί με την καθολική επίθεση στο επίπεδο ζωής και στα δικαιώματα των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, στις ελευθερίες Μια διαρκής κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» (χαρακτηριστικά όσα γίνονται σε Γαλλία και Τουρκία), αναστολής και τελικά αναίρεσης των λαϊκών δικαιωμάτων.
Σήμερα η πάλη για την αποτροπή του πολέμου, για την ειρήνη και τη διεθνή συνεργασία των λαών, ενάντια  στις κυβερνήσεις, στον ιμπεριαλισμό, στον εθνικισμό, το σκοταδισμό και το φασισμό αποκτά νέο νόημα  για τους λαούς της περιοχής μας.
Καλούμε όλους τους πολίτες, συλλογικότητες, σωματεία, σε αντιιμπεριαλιστική –αντιπολεμική συγκέντρωση στα Χανιά 9 Φλεβάρη Πλ. Αγοράς στις 19:00.

Ψήφισμα αλληλεγγύης στις φοιτήτριες και τους φοιτητές της Ξάνθης

Η Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων , καταγγέλλει τη στοχοποίηση 9 φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από καθηγητή ακροδεξιών απόψεων του τμήματος ΗΜΜΥ.
Το μόνο «ενοχοποιητικό στοιχείο» των φοιτητών είναι η συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση, o αγώνας τους ενάντια στις αυθαιρεσίες του συγκεκριμένου καθηγητή αλλά και στις φασιστικές του προκλήσεις.
Ο αγώνας των 9 είναι αγώνας όλων μας!
Η υπόθεση των 9 είναι μια υπόθεση με ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο. Δεν στοχοποιούνται μονάχα 9 φοιτητές. Στο στόχαστρο μπαίνουν η ίδια η δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές ελευθερίες. Στοχοποιούνται οι αγώνες των νέων για μια καλύτερη ζωή σε συνθήκες ουσιαστικής ελευθερίας. Στη θέση των 9 θα μπορούσε να βρίσκεται κάθε νέα και νέος που αγωνίζεται, για να ζήσει στη χώρα του με αξιοπρέπεια αλλά και κάθε δημοκράτης πολίτης που παλεύει για το δίκιο του.
Δηλώνουμε ότι στα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς δεν έχουν θέση ούτε οι φασιστικές ιδέες και πρακτικές ούτε η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Να νικήσει η δημοκρατία!
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους φοιτητές που διώκονται, διεκδικώντας να μην αποδοθεί καμιά κατηγορία σε βάρος τους.
Καλούμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταδικάσουν τις διώξεις για λόγους φρονηματισμού και να απομονώσουν την τρομοκρατία, την αυθαιρεσία και τον πολιτικό αυταρχισμό στους ακαδημαϊκούς χώρους.
Καλούμε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη της χώρας να σταθεί στο πλευρό των 9 φοιτητών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook